avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumparare vechime
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumparare vechime

Am lucrat din 1990 pana in luna Martie 2016 ,cand mi-am dat demisia.
Pt.a indeplini stagiul complet imi mai trebuiesc 5 ani.
Avand in vedere faptul ca nu am varsta de pensionare,imi pot cumpara vechime?(am varsta de 48 ani)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 21:44, 14 Martie 2017
Vechimea in munca nu se poate cumpara.

Legea prevede doar completarea retroactiva a stagiului de cotizare pentru pensie.

Detalii :
www.avocatnet.ro/content/art...

www.avocatnet.ro/content/art...
Puteti "cumpara " incepand cu data de 01.04.2016 pana in prezent.
Banuiesc ca sunteti nascuta in 1969.
Limita de varsta 63 ani, stagiu complet 35 ani.
Pensie anticipata sau anticipata partiala - 58 ani - stagiu complet 43 ani (anticipata) sau 35 ani 1 zi ( anticipata partiala).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita de varsta pentru pensionare anticipata rusualexandra rusualexandra Am o prietena care ar vrea sa stie daca se poate pensiona anticipat. Are 46 ani si lucreaza din 05.08.1985 fara intrerupere (30 ani). (vezi toată discuția)
Stiu ca exista o ordonanta de guvern care da posibilitatea sa ... ValentinaT ValentinaT Stiu ca exista o ordonanta de guvern care da posibilitatea sa cumperi ani vechime pentru pensionare. Daca imi cumpar 2 ani vechime, varsta de pensionare se ... (vezi toată discuția)
Data pensionare tuilleries tuilleries Buna ziua! Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: conform ultimelor reglementari in vigoare, as dori sa stiu cand pot iesi la pensie la limita de ... (vezi toată discuția)