avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cerficat de mostenitor in calitate de legatar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cerficat de mostenitor in calitate de legatar universal pentru ...

Am testament in calitate de legatar universal pentru intreaga avere de la o persoana A care nu are mostenitori rezervatari. Sotia persoanei A este decedata, persoana A avand facuta succesiunea de pe urma sotiei. Persoana A are parintii decedati si nu are nici frati, nici surori. Dupa moartea persoanei A, alte neamuri indepartate (verisori, de pilda) pot emite pretentei la cota parte din mostenire? Multumesc.

Am modificat. De fapt am testament si nu certificat de mostenitor. Asta schimba situatia?
Ultima modificare: Duminică, 20 August 2023
marius_br, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:42, 20 August 2023
Nu, adica ei pot sa pretinda orice, dar nu vor avea succes.
Ultima modificare: Duminică, 20 August 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În cazul existentei unui testament, poate o persoana sa pretindă dreptul legal la moștenire, pretinzând ca este și ea nepoata? mcapata mcapata Avem un Testament făcut de ani de zile pentru doua nepoate. După moartea unchiului, autorul testamentului, a mai apărut un nepot, care își dovedește ... (vezi toată discuția)
Contestare testament sot supravietuitor george1967 george1967 Va supun atentiei urmatorul caz : Tatal meu se casatoreste in anul 2003 . Face impreuna cu sotia testamente autentice reciproce ( anul 2004 ) Sotia ... (vezi toată discuția)
Părinții mei au decedat. aveau trei copii din ... Cinesice@$ Cinesice@$ Bună seara! Părinții mei au decedat. Aveau trei copii ...din care unul a decedat.( o sora a noastra)..imediat dupa decesul parintilor.. si am ramas doi ... (vezi toată discuția)