avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Buna ziua. Dupa 30 de ani de functionare continua ma ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Buna ziua. Dupa 30 de ani de functionare continua ma vad nevoit ...

Buna ziua. Dupa 30 de ani de functionare continua ma vad nevoit de conjunctura economica sa inchid firma,SRL cu activitate comert en-detail. Am marfa de la furnizori inca neplatita. Eu vreau sa le dau marfa nevanduta retur si vad ca ei nu sunt de acord si refuza,solicitand banii integral. Eu vad problema ca fiind delicata dupa ani buni de colaborare. Juridic cum se pune problema ? Cum se rezolva problema daca pe cale amiabila nu s-a putut ? Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Nu este nicio problema. Chiar daca refuza primirea marfii in retur, dvs. o puteti expedia direct la sediul/depozitul lor, printr-o modalitate aleasa de dvs. Este important sa aveti totusi o comunicare pe email (macar) in care sa le prezentati aceasta intentie, spunandu-le si data preconizata pentru livrare retur marfa, astfel incat sa existe cineva care sa o preia.

Mai apoi, incepeti procedurile de lichidare firma la Registrul Comertului
Ultima modificare: Luni, 21 August 2023
Ana Av. Ranete, Avocat
Multumesc,asa am sa procedez .
gyandy a scris:

Am marfa de la furnizori inca neplatita. Eu vreau sa le dau marfa nevanduta retur si vad ca ei nu sunt de acord si refuza,solicitand banii integral.

Ar fi grozav să fie chiar așa de simplu cum spune d-na avocat, dar cred că ar trebui să dați mai multe detalii despre condițiile în care v-a fost dată marfa fără să o plătiți pe loc (cele scrise, nu cele pe baza cărora a funcționat relația dvs. cu furnizorii până ați dat de greu) sau termenele de plată pe care le aveați.
Ultima modificare: Luni, 21 August 2023
Manuela Rășină, administrator
Trebuie vazut si daca aveti incheiat vreun contract scris cu acei furnizori si daca da, ce prevederi exista privind returul de marfa. Trebuie vazute si termenele de plata fi facturile emise. Sa ii obligati sa accepte marfa inapoi, daca nu vor, doar prin instanta ati putea, de ex in cadrul unei proceduri de lichidare a societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere marfa de pe o societate pe alta la lichidare Adriana4884 Adriana4884 Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu o problema: avem doua societati dintre care una urmeaza in viitor sa se lichideze, aceasta detine mai multe puncte ... (vezi toată discuția)
Recomandare trimitere marfa lilicrin lilicrin Firma datoreaza unui distribuitor o suma de bani pe marfa adusa, insa marfa adusa nu a fost vanduta si distribuitorul nu vrea sa ridice marfa ca retur. In ... (vezi toată discuția)
Functionare magazin online fara stoc (intreprindere individuala) Argali Argali Buna seara! Vom deschide si noi in curand un magazin online pentru care nu vom avea stocuri (stoc la furnizor). Am dori in principiu ca procedeul sa fie ... (vezi toată discuția)