avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Recomandare trimitere marfa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Recomandare trimitere marfa

Firma datoreaza unui distribuitor o suma de bani pe marfa adusa, insa marfa adusa nu a fost vanduta si distribuitorul nu vrea sa ridice marfa ca retur. In prezent cazul se afla in fata instantei si mi s-a recomandat sa expediez prin posta marfa. Cum sa fac asta, cum ma justific ca in kg expediate se afla marfa presupusa? Pot sa o expediez in mai multe randuri(transe) deoarece este vorba de marfa grea ma gandesc ca ma va costa enorm?
Multumesc pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 18:24, 7 Februarie 2010
Exista un contract in baza caruia s-a facut aceasta livrare ori marfa a fost livrata in conditiile art. 36 din Codul comercial" comanda urmata de executare" si v-a fost livrata doar in baza unei facturi.
Daca nu aveti contract, cum puteti sa-l obligati pe furnizor sa va preia marfa? Care ar fi temeiul dvs. pentru a pretinde acest lucru din moment ce ati confirmat primirea marfii fara obiectiuni. Faptul ca e nevandabila marfa reprezinta un risc al comerciantului
Daca aveti contract si aveti o clauza care reglementeaza o astfel de obligatie, ca furnizorul sa preia marfa ca retur, atunci impreuna cu intampinarea formulati o cerere reconventionala cf. art. 119 din CPC.
Eu nu v-as sfatui sa returnati marfa pe cheltuiala dvs. daca nu aveti o clauza in contract cu privire la conditiile acestui retur.
Ar fi o cheltuiala in plus .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. dupa 30 de ani de functionare continua ma vad nevoit ... gyandy gyandy Buna ziua. Dupa 30 de ani de functionare continua ma vad nevoit de conjunctura economica sa inchid firma,SRL cu activitate comert en-detail. Am marfa de la ... (vezi toată discuția)
Furnizorul nu doreste sa mai primeasca marfa retur si pretinde penalitati. alexonofrei alexonofrei Acum 4 luni am deschis un magazin. Furnizorul mi-a facut o livrare de initiere de stoc mai mare dar mi-a spus ca dupa o vreme va primi retur produsele care nu ... (vezi toată discuția)
Forta majora Mastershoes Mastershoes Daca este emis un bilet la ordin scadent in aceasta perioada in care avem stare de urgenta si nu se poate onora ,se considera incident bancar ? De asemene ... (vezi toată discuția)