avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... CASCO - Refuz plata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

CASCO - Refuz plata

In urma cu aproximativ un an jumatate am avut o reparatie pe CASCO iar asiguratorul a refuzat in mod abuziv plata daunelor invocand in motivatie o asa-zisa declaratie a mea data politiei in care eu as fi declarat diverse lucruri. Altfel spus, societatea de asigurari a inventat o falsa declaratie de-a mea data politiei pentru a ma putea incadra la unul din ariclolele din contractul de CASCO prin care ei pot refuza pata daunelor. Mentionez ca eu am obtinut de la politie o copie dupa declaratia mea originala prin care pot proba faptul asa-zisa declaratie invocata de ei nu are legatura cu realitatea.
Acum intrebarile:
- Cam cat credeti ca ar putea dura un astfel de proces si care ar fi sansele de reusita ?
- Este vorba de o suma relativ mica, aprox 1700 RON, credeti ca as gasi un avocat sa se bage in acest proces? Recomandari ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 21:50, 28 Ianuarie 2010
Daca aveti devizul, factura reparatiilor, declaratia de la politie(eventual procesul verbal) si prin toate acte acte se poate dovedi ca se incalca contractul CASCO de catre asigurator, in cazul in care se impune notificarea, faceti-o.Paralel nu le strica o sesizare la Comisia de supraveghere a asigurarilor.Daca nu reusiti pe cale amiabila, mergeti in instanta.Orice avocat membru, al unui Barou, va poate ajuta.

Am toate actele necesare: declaratia, procesul verbal dat la poliltie, devizul, motivarea scrisa a refuzului de plata. La CSA am depus plangere dar nu m-au ajutat cu nimic. Le-a trebuit 30 zile sa sa imi dea un raspuns de genul "Ne pare rau dar nu este de competenta noastra acest caz".
Inca o intrebare: termenul de prescriere de 3 ani se refera la termenul pana la care se da o decizie finala de catre justitie sau termenul pana la care se poate depune plangere in instanta de catre mine? Intreb asta deoarece incidentul a avut loc cu aprox 1 an jumatate in urma, iar daca procesul se lungeste 2 ani o sa fie depasit termenul de 3 ani.
Poate sa-mi zica cineva din experienta proprie cam cat ar dura un proces de acest gen ?
Multumesc,
mare atentie!! Formulati urgent invitatia la conciliere si actionati-i in judecata, intrucat aveti un termen de doi ani de la data producerii pagubei sa va exercitati drepturile in instanta.
orice termen de prescriptie se refera la perioada in care puteti sa depuneti o actiune in instanta, pentru a obtine o hotarare judecatoreasca prin care sa va valorificati drepturile ce vi se cuvin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedespagubire casco raduchio raduchio in scrisoare prmita de la ei spun asa \"va facem cunoscut ca nu putem achita despagubirea solicitata in baza politei de asigurare nr .......... , din expertiza ... (vezi toată discuția)
Despagubire neachitata milu claudiu milu claudiu In 2010 iulie am avut accident cu un asigurat Euroins,in data de 15 noiembrie 2010 s-a emis factura pentru despagubire catre asigurator nici pana in ziua de ... (vezi toată discuția)
Nu s-a intocmit nota de constatare daune pentru ca am fost la politie sa anunt accidentul ghenedu ghenedu 1. M-am lovit cu masina de un animal care a iesit din padure in viteza si a incercat sa tranverseze strada. 2. S-au produs avarii vizibile stanga fata dar si ... (vezi toată discuția)