avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Președintele Asociației de Proprietari și-a depus ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Președintele Asociației de Proprietari și-a depus demisia ...

Președintele Asociației de Proprietari și-a depus demisia din motive de sănătate. Adunarea Generală a votat-o pe soția președintelui demisionar ca nou președinte. Proprietarii sustin ca pe scara nu este nimeni altcineva cu pregatirea necesara pentru a indeplini aceasta calitate, desi din cate stiu e suficient sa ai studii medii pentru a indeplini aceasta functie. Este legal sa fie sotia presedintelui demisionar noul presedinte al asociatiei? Va multumesc pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Luni, 21 August 2023
Anila Alina, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:17, 22 August 2023
Este din moment ce sotii sunt coproprietari.
Din moment ce nu s-a oferit altcineva si au votat-o pe ea este perfect legal.
Ati fi preferat sa nu aveti presedinte deloc ?

Anila Alina a scris:

Proprietarii sustin ca pe scara nu este nimeni altcineva cu pregatirea necesara pentru a indeplini aceasta calitate, desi din cate stiu e suficient sa ai studii medii pentru a indeplini aceasta functie.

Legiuitorul nu a prevazut cerinte profesionale speciale pentru a exercita calitatea de reprezentant legal al asociatiei de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie presedinte asociatie de proprietari Amalexco Amalexco Buna ziua. Eu, in calitate de presedinte al unei asociatii de proprietari vreau sa demisionez. Uitandu-ma in lege, nu am un termen anume, si nu se intelege, ce ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am urmatoarea intrebare: daca un presedinte de administratie ... Mihai Carnaru Mihai Carnaru Buna seara, Am urmatoarea intrebare: daca un presedinte de administratie de proprietari isi da demisia, din motive personale, iar membrii asociatiei nu ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie proprietari pierdere mandat la vanzare apartament tibia tibia Sunt presedinte al unei asociatii de proprietari si mi-am vandut apartamentul. Pierd automat calitate de Presedinte sau exista un termen? Mai e nevoie sa ... (vezi toată discuția)