avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abordarea copiilor pe strada de necunoscuti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abordarea copiilor pe strada de necunoscuti

Salutare.
Ma confrunt cu o situatie destul de des intalnita in ultima vreme, dar de care m-a saturat: abordarea copiilor de tot felul de indivizii (de regula pensionari) care se hlizesc la ei, ii intreaba diverse (ce faci? cume te cheama?), intervin in diverse situatii (daca nu esti cuminte, te ia baba acasa) sau ajung sa le dea dulciuri.
Pentru ca am ajuns la limita suportabilului sa am de-a face cu tot felul de oameni needucati si pentru ca orice tentativa de a le atrage atentia se termina cu niste replici absurde din partea lor (Doar glumeam. De ce v-ati suparat? Am vorbit cu el, nu l-am mancat?) creez aceasta postare.
Prin urmare, exista vreo lege care sa interzica astfel de comportamente?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:30, 25 August 2023
Exista lege care incadreaza faptele care genereaza prejudicii emotionale,fizice ,dar comportament de genul celui prezentat de dv este delicat de incadrat drept comportament deviat si care sa fie incadrat sub incidenta penala
Atat timp cat nu se realizeaza agresiune verbala sau fizica ,nu se poate discuta despre comportament abuziv
Unde nu exista respect ,educatie buna crestere..este foarte greu de remediat in special la persoane aflate la varsta sesizata de dv
Pai ce va deranjează de fapt? Ca oamenii din jur le vorbesc copiilor dvs și le zâmbesc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea cainilor cu stapan ContSters101252 ContSters101252 Buna ziua, Detin un catel, rasa nepericuloasa , vaccinat , inregistrat, mocrocipat - toate la zi. In parcul in care ne plimbam si ne jucam cu copii, este ... (vezi toată discuția)
Agresiune verbala la locul de munca Dana156 Dana156 In urma cu doua zile am avut parte de un incident nemaintalnit. Lucrez la o firma ca si casier . Am avut un schimb de replici cu \"o clienta\" . Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare ContSters143925 ContSters143925 Buna seara, ma confrunt cu urmatoarea situatie si am nevoie de niste sfaturi din partea unui avocat. M-am casatorit pe 02.05.1998, iar pe 31.03.1999 am ... (vezi toată discuția)