avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Buna seara : Pentru un autoturism care prezinta grad ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Buna seara : Pentru un autoturism care prezinta grad avansat ...

Buna seara : Pentru un autoturism care prezinta grad avansat de uzura si care nu a mai fost utilizat de mai bine de un an , aflat pe domeniul public, dar pentru care s-a achitat in avans impozitul aferent acestuia pentru anul in curs , poate fi ridicat de autoritatile locale si considerat vehicol abandonat ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Livius Laslau , Consilier juridic 04:03, 24 August 2023
Daca vehiculul nu detine RCA si ITP valabile este apreciat vehicul abandonat sau in stare improprie de circulat pe drumurile publice
Buna dimineața!
Achitarea impozitului nu are nici o legatura cu abandonul. Dacă vehiculul se afla pe domeniul public și nu a fost mișcat de un an de zile, nici măcar nu contează starea de uzura. Se va ridica și veți suporta toate consecințele. De acest aspect se ocupa Politia Locală.
Succes și numai de bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea autoturismului catalinmail072007 catalinmail072007 Daca nu circul cu autoturismul, acesta va fi radiat din circulatie, dupa o anumita perioada, in lipsa RCA-ului sau a ITP-ului ? Mentionez ca ambele imi expira ... (vezi toată discuția)
Neaplicarea legii nr. 421/2002 M.Ionut M.Ionut Salut, am parte de o situatie neplacut cu un auto abandonat in fata scarii, blocului in care locuiesc (de cel putin 3 ani!). Am facut o solicitatre in baza ... (vezi toată discuția)
Parcarea la bloc!!! gutza19 gutza19 buna ziua,ma confrunt cu o problema de cativa ani.o vecina sustine ca este parcarea ei si de fiecare data cand cineva pune masina acolo tipa si injura.acuma ... (vezi toată discuția)