avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se termina somajul...si loc de munca tot n-am gasit!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se termina somajul...si loc de munca tot n-am gasit!

Buna,

Am o intrebare: am fost dat in somaj ca firma nu mai avea de lucru, au trecut 11 luni de atunci, aproape 12, iar pe 15 februarie, mi se termina somajul....am cautat fffff activ un loc de munca...dar, din pacate nu am gasit in micutul orasel, iar altundeva nu-mi permit sa stau cu chirie...iar daca treci de 40 de ani...nu te mai angajeaza aproape nimeni + criza, oricum, sunt intr-o situatie disperata.

Am auzit, ca daca-mi gasesc o firma, care sa ma angajeze macar pe-o luna, in care sa-mi platesc eu asigurari si tot, apoi, pot beneficia iar de 12 luni somaj, fiindca voi avea in ultimii 2 ani, 12 luni somaj + 1 luna in care ma va angaja firma asta + 11 luni din nainte, lucrate...asa ca se va face 1 an lucrat....se poate face acest lucru? si cum ma sfatuiti, sa ma angajez din 14 februarie?

Va multumesc!!!
O zi buna tuturor!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:03, 5 Februarie 2010
Da, se poate, dar sa fiti atent la calcul: de la data incetarii contractului individual de munca dati inapoi 24 de luni si trebuie sa aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
Buna ziua,

Am revenit cu informatii. Am mers la cineva (functionar de la somaj) pe care-l cunosteam si i-am zis problema mea si ce vreau sa fac astfel incat sa mai am cat-de-cat un venit pana voi gasi de munca. A verificat in baza lor de date si mi-a zis ca si daca ma voi angaja de la sf. celor 12 luni (luna febroarie), nu voi mai putea beneficia de somaj, pentru ca imi lipsesc din cele 12 luni necesare a fi lucrate si cotizate vreo 5-10 zile, in care firma la care lucram, a declarat GOL DE PRODUCTIE, si probabil n-a platit asigurari pt. zilele acelea. E adevarat? Din cauza a catorva zile sa nu mai pot beneficia, chiar daca in zilele respective inca nu-mi era desfacut contr. de munca....doar ca nu au mai cotizat ei, din lipsa de productie.

Ce pot face in acest caz?
Va multumesc!
ar mai fi o posibilitate....sa mergeti repede sa inregistrati cim-ul la noua firma, cred ca inca mai e in vigoare legea ca trebuie inregistrat cim-ul in maxim 20 zile de la angajare, nu? sau deja a intrat in vigoare cealalta?

daca va inregistrati cim in urma cu 20 zile, veti acoperi si zilele acelea necotizate de angajator.

Nu mi se pare corect ca din cauza angajatorului, chiar daca ati avut contract de munca in acel timp.
Multumesc! insa de la 1 feb. s-a trecut la inreg. contr. cu cel putin o zi inainte de inceperea activitatii. Eu nu inteleg chestia cu golul de productie, e adevarat ca atunci nu se mai cotizeaza? avea dreptul angajatorul sa nu cotizeze?
1. Indiferent de situatia intreprinderii, daca dvs. ati fost la serviciu trebuie sa fiti platit iar angajatorul sa achite si contributiile aferente.
2. Nu stiu ce a vrut sa zica acel functionar cu "golul de productie" Trebuie sa-i cereti explicatii: de ce apar mai putine zile lucrate? Pe declaratia data lor de angajator scrie motivul (lipsa, boala, CFP etc.).
3. Sau mergeti la angajator si cereti si acolo aceleasi explicatii.

Alte discuții în legătură

Contract perioada determinata camieudaria camieudaria intrebarea mea este urmatoarea ca si angajator , daca am un angajat cu contr pe per det , daca nu mai vreau sa-i prelungesc contr de munca sunt obligat sa-i ... (vezi toată discuția)
E corect sa-mi respinga dosarul pentru somaj? Vicaatuna Vicaatuna Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema? 1). am fost 2 ani de zile in concediu crestere copil si dupa aceasta perioada mi-am depus dosarul ... (vezi toată discuția)
Cand pot intra in somaj ? prismatrade prismatrade Am urmatoarea situatie din cartea de munca : -in 20.05.2009 a incetat CCC - 2 ani -21.05.2009 reluat activitatea -21.05.2009- desf. contr. munca ... (vezi toată discuția)