avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara,astazi,23.08.2023,in jurul orei 16,am oprit ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara,astazi,23.08.2023,in jurul orei 16,am oprit la un ...

Buna seara,astazi,23.08.2023,in jurul orei 16,am oprit la un Lukoil din Constanta pentru a alimenta si a achizitiona rogvineta pentru o saptamana.Pentru eliberarea acesteia angajatii mi-au solicitat talonul auto,conform regulamentului intern,dupa spusele lor.Intrebarea mea este daca este normal si legal,sa mi se ceara talonul masinii pentru a mi se elibera rogvineta.Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 08:45, 24 August 2023
Este legal, de acolo trebuie luata seria de sasiu pentru a putea fi introduse în baza de date.

Ok,dar pana acum se putea cumpara dupa numarul masinii.Daca respectiva masina este undeva,pe drum,soferul neavand posibilitate de a plati rogvineta,si trimite pe cineva la un peco,talonul fiind la masina,nu se poate plati?

latka a scris:

Este legal, de acolo trebuie luata seria de sasiu pentru a putea fi introduse în baza de date.

Ii faceti o poza cu talonul e in interesul dvs sa fie introdusa seria de caroserie corect.
Nu e suficient doar numarul.
Stati liniștit ca nu de curiozitatea angajatului vi s-a cerut talonul
Am inteles,si nu era vorba ca de...curiozitate,ci pur si simplu despre faptul ca nu as avea talonul la mine.Si ca pana acum era suficient nr de inmatriculare.Si ca oricum te pune sa verifici numarul,si daca semnezi,îți asumi.Mai ramane sa ceara buletinul si certificatul de nastere al proprietarului masinii.Oricum,multumesc pentru raspunsuri.

gi-jane2 a scris:

Ii faceti o poza cu talonul e in interesul dvs sa fie introdusa seria de caroserie corect.
Nu e suficient doar numarul.
Stati liniștit ca nu de curiozitatea angajatului vi s-a cerut talonul

Niciodată nu a fost suficient doar numărul mașinii, întotdeauna se trece și seria de șasiu.

mafinescuingrid a scris:

Ok,dar pana acum se putea cumpăra după numărul mașinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovinieta platita dar, completata gresit gicatgjiu gicatgjiu Va salut, am si eu cateva nelamuriri: Am platit rovinieta electronica a doua zi cand a aparut, mai exact pe data de 2 Oct. 2010 si am circulat timp de 9 luni ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca costelpandele costelpandele buna ziua din nefericire am suferit un accident auto al carui vinovat sunt .masina pe care o conduceam erea cumparata de mine in urma cu vreo trei luni pe care ... (vezi toată discuția)
Amânare pronunțare plângere contravențională, eventual apel srgstancu srgstancu buna ziua, Am fost prezent la proces, in sala de judecata mi-a fost inmanata intampinarea Politiei impotriva actiunii de catre judecator si deasemeni mi s-a ... (vezi toată discuția)