avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, am un prieten care este căsătorit și ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, am un prieten care este căsătorit și vrea sa divorțeze ...

Bună ziua,am un prieten care este căsătorit, și vrea sa divorțeze,și are casa facuta cu nevasta, el vrea sa o despăgubească și să-i dea bani la lună,zice ca nu poate să-i dea toți odată se poate sa.i dea bani la lună? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 13:37, 24 August 2023
Numai daca vrea celălalt copoprietar. Altfel casa poate fi scoasă la licitație.
Legea nu obligă să-i dea în tranșe lunare, rămâne la învoiala și acordul părților.
Bună ziua!
Daca părțile( foștii soți) nu se înțeleg
pe cale amiabila cum sa se plătească acea parte datorata soției pentru contribuția acesteia la dobândirea casei respective, vor ajunge in instanță unde exista mai multe variante: fie sa o despăgubească într-un anumit interval de timp( dar nu prea mare, gen 1 an, 2 ani, 3 ani) cu toată suma, plătită eșalonat in aceasta perioada de timp, daca și soția este de acord, fie sa fie scoasă casa la licitație și să se împartă prețul astfel obținut pe aceasta casă.
Alte variante nu exista.
Recomandarea este sa apeleze prietenul la un avocat din zona dansului.
Multumesc.

Dapix a scris:

Numai daca vrea celălalt copoprietar. Altfel casa poate fi scoasă la licitație.
Legea nu obligă să-i dea în tranșe lunare, rămâne la învoiala și acordul părților.

Mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 24 August 2023
Manuela Rășină, administrator
Cu plăcere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul bunurilor dupa divort ernest ernest am divortat si acum sunt la partajul cu fosta mea sotie,dar eu am avut o contributie mai mare mai exact totala incit eu am ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj bebelush1900 bebelush1900 Sora mea vrea sa divorteze dupa 40 de ani de casnicie :(. Ea si sotul au in comun un apartement de 3 camere vechi (dobindit in cursul casatoriei). Sotul ei ... (vezi toată discuția)
Partaj divorț Mari76 Mari76 Bună seara. În cazul în care se ajunge la un divorț, dacă terenul pe care cei doi soți au construit casa, apartine doar unuia dintre soti dobândit ... (vezi toată discuția)