avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Solicitare din partea unui proprietar privind ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Solicitare din partea unui proprietar privind furnizarea cazierelor membrilor Comitetului Executiv spre verificare.

Buna ziua,
Avem o solicitare de din partea unui membru al asociatiei de a ii permite sa vada cazierele membrilor de CEx. E legal sa furnizez aceste caziere membrilor Asociatiei sau e treaba presedintelui sa se asigure ca le detine si ca sunt curate? Nu incalca aceasta cerere prevederile privind GDPR? Ca Presedinte, l-am pus pe al meu pe grupul asociatiei dar ceilalti membri niu vor sa le faca publice intrucat este tot un caz de raca din partea unui fost membru CEx care nu mai stie ce sa inventeze ca sa ne sacaie. Nu stiu cum sa procedez, as aprecia un raspuns cu privire la articolele din lege pe care tb sa le respect. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Slavescu , utilizator 12:15, 26 August 2023
Avand in vedereb continutul documentelor ,acestea intra sub incidenta GDPR
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca incalca sau nu GDPR-ul este una, dar de cand in RO, membrii com. ex. trebuie sa duca la as. prop. cazierele jud/fiscal?
Daca omu' dvs. bate campii, tratati-l cu acelasi "respect" si sa se adreseze in alta parte.
Asadar, nu aveti aceasta obligatie si daca continua sa va sicaneze, puteti si dvs. sa luati masuri, dar vorbiti cu un avocat.
Succes!

Adam Grecu a scris:

daca continua sa va sicaneze, puteti si dvs. sa luati masuri,

Ce masuri poate dispune asociatia de proprietari daca un proprietar solicita anumite documente???
Legea nr 196/2018 prevede
ART. 28
(1) Proprietarii din condominiu au dreptul să fie informați în legătură cu toate aspectele ce
privesc activitatea asociației, să solicite în scris și să primească copii după orice document al
acesteia.[/
b] Proprietarii care solicită copii după documentele asociației de proprietari vor suporta
costul de multiplicare a acestora.

Ultima modificare: Vineri, 25 August 2023
ynocentta, utilizator
@ynocentta,
Chiar vreti sa va raspund?
Ce solicitare este aceasta - prezentarea cazierului membrilor com. ex. ? Are omul nostru dreptate? Sigur nu are si atunci ce poti face: ii dai un raspuns pe masura si daca continua, poti sa-l reclami. La asta m-am referit - daca era greu de inteles!
Multumesc pt raspuns, si noua ni s-a parut o nerusinare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt președinte de asociație și, din anumite motive, vreau să demisionez dar nimeni nu vrea să preia funcția. cum aș putea scăpa, totuși? aditza222 aditza222 Sunt presedinte de asociatie si din anumite motive vreau sa renunt la aceasta functie. Problema este ca nimeni nu vrea sa preia rolul si atunci, conform legii ... (vezi toată discuția)
Conflict de interese bucurestinr3 bucurestinr3 Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste conflictul de interese in cadrul unei Asociatii de Proprietari. Membri ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog am nevoie de un raspuns in privinta adunarii ... PD PD Buna ziua, va rog am nevoie de un raspuns in privinta Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari. In data de 11.02.2022 am facut Adunarea Generala si am ... (vezi toată discuția)