Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste conflictul de interese in cadrul unei Asociatii de Proprietari.
Membri Comitetului Executiv,chiar si administratorul, pot sa desfasoare ,contracost, anumite activitati in folosul asociatie?Avand in vedere ca CEX aproba anumite lucrari ce trebuiesc efectuate,se poate ca acesta sa aprobe ca unul din membrii sai sa execute lucrarea?
Va multumesc.
Un membru al com. ex. schimba un robinet si 4 becuri pentru care as. prop. il remunereaza cu 10 lei; daca aceleasi operatiuni le facea un tert, o firma sau mai stiu eu cine, as. prop. trebuia sa achite 50 lei, astfel ca intreb unde-i conflictul de interese?
Mergeti prea departe cu aceasta notiune, dar asta este, dvs. decideti. Daca insa aceleasi operatiuni amintite mai sus, firma pretinde 50 lei si unui membru al com. ex. trebuie sa-i dati 200 lei, atunci nu se cheama conflict de interese, ci furt pe fata...
Si ma rog, cine decide cum si cine trebuie sa execute anumite lucrari in cadrul as. prop. si mai ales valoarea prestatiilor?
Nu exista conflict de interese ,in cazul in care membrii comitetului executiv sau administratorul de imobil presteaza suplimentar diferite prestatii in interesul general al asociatiei de proprietari,cu scopul asigurarii bunei functionari a partilor comune din imobil
Este chiar in interesul asociatiei de proprietari sa beneficieze de ajutorul de specialitate din partea unui membru proprietar-care poate interveni in termen util pentru remedieri urgente
Ma gandesc ca se poate interpreta ca membrul respectiv a influentat H. CEX,fiind direct interesat.Cunoaste cineva daca exista art. in lege care sa faca referire la acest aspect?
Conventiile civile mai sunt valabile pentru asociatiile de proprietari?
Va multumesc.
Gura lumii-i sloboda si discutii apar in orice situatie, iar in lege nu veti gasi ceva despre problema aceasta.
Contracte civile (asa se numesc) sunt valabile inca exact pentru asemenea situatii, numai ca, atentie (!), sa calculati impozit si CASS si sa declarati aceste venituri la ANAF in luna respectiva, alaturi de celelalte salarii si indemnizatii permanente.
Membrii ce
zice
2 intrebari:
- membrii comitetului executiv trebuie sa fie proprietari, sau se accepta chiriasi sau persoane \"imputernicite\" de catre un proprietar?
- ... (vezi toată discuția)