avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot inainta o cerere care priveste aplicabilitatea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot inainta o cerere care priveste aplicabilitatea unei legi ...

Pot inainta o cerere care priveste aplicabilitatea unei legi inaintea intrarii in vigoare a acesteia? De exemplu, o lege intra in vigoare la 1 septembrie, iar eu depun cererea la 30 august avand ca temei legislatia respectiva, urmand ca de la momentul la care aceasta se aplica eu sa beneficiez de conditiile ei?
Cel mai recent răspuns: Bianca_123 , utilizator 19:18, 24 August 2023
Ce lege va intra in vigoare la 01/09/2023 de care sa beneficiati si d-voastra ?
Va referiti la Legea învăţământului preuniversitar nr. 198/2023 sau la Legea 199/2023 este a învățământului superior ?
Da, insa intrebarea e mai mult de principiu.
Ultima modificare: Joi, 24 August 2023
Bianca_123, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt cadru didactic cu un stagiu de cotizare de 43 de ani in ... Filip Stanciu Filip Stanciu Sunt cadru didactic cu un stagiu de cotizare de 43 de ani in învățământul din Romania. In acest context, in decembrie 2019 am ajuns la 65 de ani si sunt ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt copil de cadru didactic in activitate, beneficiez ... filialadambovitaacor filialadambovitaacor Bună ziua, sunt copil de cadru didactic in activitate, beneficiez de gratuitate la cazarea in camin, asa cum prevede Legea educatiei 198/2023? Sunt student ... (vezi toată discuția)
Sunt profesor grad didactic ii si am 65 ani. conform noii legi ... DanaGeorgescu DanaGeorgescu Sunt profesor grad didactic II si am 65 ani. Conform noii legi as putea opta pentru continuarea activitatii ca titular pana la 70 ani. Am inaintat o cerere ... (vezi toată discuția)