avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara!Daca trec cei doi ani in care se poate face ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara!Daca trec cei doi ani in care se poate face succesiunea ...

Buna seara!Daca trec cei doi ani in care se poate face succesiunea cat trebuie sa platim.?A trecut o luna de zile? Cum se calculeaza?

Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 09:23, 25 August 2023
1% din valoarea masei succesorale.
Valoarea masei succesorale este stabilita de notar în funcție de expertiza notariala.
Impozitul de 1% este același, indiferent cât a trecut de la împlinirea a 2 ani de la deces.
Buna ziua!
Daca nu vă grăbiți să deschideți și să terminați la notar succesiunea in termen de 2 ani de la data decesului defunctului, veți plăti pe lângă onorariul notarului și taxele la ANCPI etc. SI impozitul aferent succesiunii; daca faceți succesiunea mai devreme de 2 ani, plătiți FARA impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de succesiune - 1 singur mostenitor buna ziua, va rog sa ... Catalinavoinea11 Catalinavoinea11 TAXA DE SUCCESIUNE - 1 SINGUR MOSTENITOR Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie : in cat timp trebuie facuta taxa de succesiune, avand ... (vezi toată discuția)
Mama mea a decedat in 16 februarie 2022, fara sa faca succesiune ... vioricadiaconescu vioricadiaconescu Mama mea a decedat in 16 februarie 2022, fara sa faca succesiune dupa tatal meu decedat cu multi ani inainte (2006). Suntem 3 frati. Cand putem deschide ... (vezi toată discuția)
taxe succesiune mitumaria2 mitumaria2 ce taxe trebuie sa patesc pentru a efectua taxa de succesiune la un an de la deces:)) (vezi toată discuția)