avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Scutire impozit salariu parinte copil autist cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Scutire impozit salariu parinte copil autist cu certificat de ...

Scutire impozit salariu parinte copil autist cu certificat de dizabilitati pana la 18 ani.

Buna ziua,
Sunt parinte singur, am 3 copii, cel de 11 ani are certificat de dizabilitati - in 22/08/23 am obtinut pana la 18 ani.
Pot beneficia de scutire de impozit pe salariu? Pana acum nu am depus la firma la care lucrez de foarte mult timp, niciun document in acest sens: certificatul de dizabilitati ori alte documente medicale. Multumesc frumos pentru raspuns concret.
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2023
fataverdecuochiipadure, utilizator
Deoarece nu a raspuns nimeni, va las aici raspunsul primit din alta parte, si care are logica:

Bună ziua,
In conformitate cu legislația actuală in vigoare, reprezentanții legali ai minorilor cu handicap (indiferent de grad) nu beneficiază de scutire de la plata impozitului după veniturile realizate din salarii sau asimilate salariilor.
Beneficiarii acestor scutiri sunt doar persoanele afectate, ceea ce nu este aplicabil in cazul Dvs, fiind vorba despre un minor, care nu realizează venituri.
In acest sens am atasat prezentului email Codul fiscal actualizat la zi (a se vedea art. 60) și Legea nr. 448/2006.

Ultima modificare: Luni, 16 Octombrie 2023
fataverdecuochiipadure, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire de plata impozitului pe cladire si autoturism pentru parintii copiilor cu handicap vera58 vera58 \"Noile prevederi arată că părinţii copiilor cu handicap grav sau accentuat şi ai celor cu gradul I de invaliditate vor fi scutiţi de plata impozitului ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe venitul din salariu ANAGAVENEA ANAGAVENEA Buna seara, Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un raspuns in privinta scutirii de impozit pt veniturile din salarii, in cazul in care detin un PFA. ... (vezi toată discuția)
Legea handicapului corina51 corina51 Buna ziua. Sunt o persoana cu handicap, accentuat si permanent. Am astm. Legat de aceasta as avea mai multe intrebari. Sunt de multi ani asa si as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)