avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua, în 2021 am avut o altercație cu un domn ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua, în 2021 am avut o altercație cu un domn de la un ...

Bună ziua, în 2021 am avut o altercație cu un domn de la un joc de table, acesta acuzându-mă ca l-am lovit si alte chestii.
S-a făcut o anchetă despre care nu știam si primesc după 2 ani o hârtie de la Parchet cu ,, Renunțare la urmărirea penală ".
Apoi găsesc la scrisori că acum 2 zile am fost căutat acasă pentru primirea unui plic cu acte de procedură aferente unui dosar, este vorba de judecătorie.
Intru pe site-ul Judecătoriei,introduc numărul de dosar și scrie Renunțare la urmărirea penală, confirmarea și la judecătorie.
Văd că mai jos scrie că va fi ședință pe 7 sepmtebrie în vederea ,, Renunțării la urmărirea penală".
Apoi văd că eu am calitatea de ,,INTIMAT" , iar cel care m-a acuzat este și el și are și el calitatea de ,,INTIMAT".
Ce reprezintaacest lucru? Trebuie să mă prezint obligatoriu? Este nevoie de avocat? Dacă decizia este Renunțarea la urmărirea penală,atunci poate fi contestată? Ce este toată mascarada asta??
Aș vrea să știu ce este de făcut, va rog.
Cel mai recent răspuns: Vasile Țurcan , Avocat 12:36, 26 August 2023
Bună ziua!
Soluția de renunțare la urmărirea penală se ia atunci când se consideră că nu există interes public pentru cercetarea faptei săvârșite de către o anumită persoană (în speță, dumneavoastră).
Conform dispozițiilor de procedură penală, soluția de renunțarea la urmărirea penală se verifică în mod obligatoriu de prim-procurorul sau procurorul-general al parchetului (dupa caz, de procuror ierarhic superior acestora, dacă soluția e dată de ei), apoi se înaintează judecătorului de Cameră Preliminară pentru confirmarea. Din acest motiv s-a stabilit termen în instanță.
Dacă aveți posibilitatea, angajați un avocat specializat pe drept penal!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confiscare speciala (art.315 lit. c ncpp) - e obligatoriu sa fiu prezenta la termen? monik monik buna ziua, in calitate de consilier in proprietate intelectuala am asistat un client in cazul retinerii unui produs contrafacut (contrafacere marca). Am ... (vezi toată discuția)
Buna, daca intr-un dosar de urmarire penala am primit acasa o ... gheil gheil Buna, daca intr-un dosar de urmarire penala am primit acasa o ordonanta de renuntare la urmarire penala conform prevederile art. 318 alin. (1) din C. proc. ... (vezi toată discuția)
Neprezentare în instanță Jessica90 Jessica90 Bună ziua. Dacă am primit în august înștiințare să merg la judecătorie să-mi ridic dosarul, dar nu m-am prezentat din motiv că nu am fost în țară, ... (vezi toată discuția)