avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna numai in primele si in ultimele 3 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna numai in primele si in ultimele 3 luni ale anului?

Buna ziua.Lucrezi la o firma privata cu contract de munca unde apare concediu de odihna 21 zile,numai ca azi am primit un fax de la sediu cu o lista a angajatiilor si lunile in care poate sa ia concediul de odihna si .........surpriza,acele 21 de zile sunt imptartite in 2 transe,TRANSA 1 IANUARIE-5 ZILE
FEBRUARIE -5 ZILE
MARTIE-5 ZILE

ATENTIE !!!! ---------------->>>>>>APRILIE-SEPTEMBRIE- 0 ZILE

TRANSA 2 OCTOMBRIE-2 ZILE
NOIEMBRIE-2 ZILE
DECEMBRIE-2 ZILE
Intrebarea ar fi :1.are dreptul angajatorul sa acorde in transe concediul de odihna numai in lunile de mai sus mentionate?
2.si daca nu este legal ,ce metode sunt pentru a schimba aceste liste si unde se poate sesiza?

Multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 17:16, 28 Ianuarie 2010
In principiu nu are dreptul angajatorul sa dea concedii fractionate angajatilor. Are obligatia sa programeze concediile pe un an tuturor angajatilor.
Efectuarea concediului de odihnă se realizează în baza unei programări colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor, pentru programările colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programările individuale. Programarea se face până la sfârşitul anului calendaristic pentru anul următor.

În cazul în care programarea concediilor se face fracţionat, angajatorul este obligat să stabilească programarea astfel încât fiecare salariat să efectueze într-un an calendaristic cel puţin 15 zile lucrătoare de concediu neîntrerupt.
Concediile de odihna se programaza de angajator cu consultarea sindicatului/ reprezentant al salartiatilor/salariat tinand cont de bunul mers al firmei dar si de cerintele salariatilor. Concediul de odihna se poate acorda si in transe cu conditia ca una din transe sa fie de minim 15 zile lucratoare. Vezi art.139-148 din codul muncii.
Se poate contesta la angajator si daca nu revine asupra hotararii se sesizeaza ITM.
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2010
ContSters42179, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doar o singura zi de concediu Korleone Korleone Buna ziua, am o intrebare: pot sa mi iau o singura zi de concediu de odihna ? Angajatorul mi-a zis ca daca vreau concediu, minimul e de 10 zile conform legii, ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna stelarman stelarman o intrebare simpla: este angajatorul obligat sa acorde o transa de minim 15 zile sau se poate si altfel? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna jo_8715 jo_8715 O intrebare am si eu. :) Firma la care lucrez imi ofera 21 de zile lucratoare concediu de odihna, insa sunt angajata recent si am doar 18 zile pentru anul ... (vezi toată discuția)