avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc să obțin certificat de mostenitor după ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc să obțin certificat de mostenitor după tatăl meu. ...

Doresc să obțin certificat de mostenitor după tatăl meu.
Ca acte de proprietate dețin certificatul de moștenitor al tatălui meu și actul de partaj voluntar între tata și frații săi, după ceea ce au moștenit in baza unui titlu de proprietate al bunicului.
Din păcate nu am acest titlu de proprietate.
Ce pot sa fac daca frații tatei sau moștenitorii lor nu îmi dau acces la el sau nu vor să dea declarații că nu îl au în posesie și că sunt de acord cu eliberarea unui duplicat?
Cel mai recent răspuns: adisan2020 , utilizator 02:24, 27 August 2023
tDe vreme ce aveți actul de partaj voluntar, nu mai aveți nevoie de titlul de proprietate în baza căruia s-a făcut partajul. Sper că acel partaj s-a făcut la un notariat.
Va mulțumesc din suflet. Este făcut la notar doar că trebuie scos în duplicat după el căci nu prea este lizibil

Adrian ALBU a scris:

tDe vreme ce aveți actul de partaj voluntar, nu mai aveți nevoie de titlul de proprietate în baza căruia s-a făcut partajul. Sper că acel partaj s-a făcut la un notariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Duplicat titlu de proprietate anapopescu23 anapopescu23 Dorim sa deschidem masa succesorala. Eu si sora mea suntem singurele mostenitoare ale tatei. Am obtinut anexa 24 de la primarie, insa ne lipseste un titlu de ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire viragvari viragvari Fratii tatalui meu au renuntat la mostenire fapt dovedit cu certificat de mostenitor conform caruia ei sunt straini de mostenire . Dupa catva ani buni au cerut ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate NICKO74 NICKO74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Unul din fratii au scos titlu de proprietate pentru mostenirea parintilor dar eu nu am fost trecuta in ... (vezi toată discuția)