avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dacă un dosar penal a fost clasat de o unitate de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dacă un dosar penal a fost clasat de o unitate de PARCHET, unde ...

Dacă un dosar penal a fost clasat de o unitate de PARCHET, unde se poate depune cererea pentru redeschiderea dosarului penal? Se depune la aceeași unitate de PARCHET, la un organ superior sau la PARCHETUL GENERAL? Se poate depune la PARCHETUL GENERAL?
Cel mai recent răspuns: ceciliabraek@gmail.com , utilizator 16:09, 5 Septembrie 2023
Clasarea în cauză s-a dispus pentru că faptele sesizate nu ar exista, deși la dosarul cauzei există probe, dovezi din care rezultă comiterea faptelor sesizate, respectiv, de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și delapidare. În cauză am propus mai mulți martori, dar aceștia nu au fost audiați. Nu mi s-a motivat în scris de ce nu au fost administrate toate probele și de ce nu au fost audiați toți martorii propuși. În cauză este vorba despre asociația de proprietari unde domiciliez, care a fost înființată legal în anul 2002. După înființare aceasta nu a fost reorganizată conform Legii nr.230/2007 și nici conform Legii nr.196/2018, astfel că o persoană care domiciliază în cadrul acestui condomeniu și care nu este proprietar în bloc, nu este semnatar al acordului de asociere și nici membru al asociației de proprietari, condiție imperativă pentru a deține funcția de președinte la această asociație de proprietari, a ascuns, tăinuit, această situație și în complicitate cu cenzorul asociației de proprietari și membri comitetului comitetului executiv, fără aprobarea adunării generale a asociației de proprietari, a semnat acte, documente și contracte în numele asociației de proprietari, ca președinte, fără a deține legal această funcție. De asemenea s-au luat bani din fondul de reparații fără aprobarea scrisă a adunării generale și s-au utilizat contrar legii asociațiilor de proprietari, iar o parte din bani au fost însușiți de anumite persoane din conducere. Mulțumesc.
Pot să fac cerere pentru redeschiderea urmăririi penale la procurorul general? Unde pot formula această cerere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva ordonantei de clasare/penal georgem80 georgem80 Buna seara, Cu speranta ca voi putea fi ajutat, ingadui sa adresez si sa prezint umatoarea situatie de fapt. In 12 August .2016 a fost inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Cine emite ordonanta cand se cere redeschiderea unui dosar penal? desirelia75 desirelia75 in ian 2014 a fost solutionat un dosar penal prin scoaterea de sub urmarirea penala a lui X. in 2016 cer redeschiderea acestui dosar deoarece au aparut ... (vezi toată discuția)
Atac in instanta refuzul redeschiderii dosarului? aidu aidu Procurorul de caz a clasat plangerea - fapta nu exista. Procurorul general a respins plangerea impotriva ordonantei de clasare - retinand insa ca fapta nu e ... (vezi toată discuția)