avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna, eu si concubina mea avem o fetita care e nascuta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna, eu si concubina mea avem o fetita care e nascuta in Italia ...

Buna.eu si concubina mea avem o fetita care e nascuta in italia avand numele meu si fiind in regula in italia.ea a fost casatorita tot cu un roman in australia si casatoria nu a fost inregistrata in romania.din acea casnicie mai are o fetita care e tot cu noi.colaboram toti impreuna adica nu sunt certuri cu fostul si incearca sa ne ajute sa facem actele fetitelor in romania.ei au inregistrat de curand casatoria in romania ca sa poata divorta lq notar dar ni s-a spus ca nu se poate.nu putem nic8 sa ii facem acte fetitei noastre pentru ca in romania tatal copilului e sotul mamei.ce putem face?
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 10:55, 28 August 2023
Trebuie formulata în România cerere de divorț la instanta de judecata cât și acțiune de tagada a paternității astfel încât toate actele juridice sa fie conform realității.
Dacă ambii soti locuiesc în străinătate si sunt cetateni romani atunci cererea se introduce la Judecatoria Sector 5 Bucuresti.
Contactați un avocat sa va explice in detaliu situatia juridica deoarece este complexa și trebuie derulate mai multe proceduri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste ... coradora coradora O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste in concubinaj cu un alt barbat , in urma relatiei de concubinaj rezultand un copil , ce sanse ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc Cristina.criss Cristina.criss Buna ziua, am o fetita de 8 luni de zile pe care am nascut-o in BELGIA iar intre timp am venit cu ea in tara. La momentul nasteri eu eram in proces de divort ... (vezi toată discuția)
Am și eu o intrebare - certificatul de naștere și tatăl biologic Serffgvg Serffgvg Buna seara am și eu o intrebare cum e posibil ca fostul meu soț să fie tată la fetița mea daca eu am divorțat de un an și o luna de el și noi nu mai ... (vezi toată discuția)