Rog sa-mi spuna cineva ce trebuie sa fac in cazul urmator.
Fiica mea s-a nascut in 2008 in Dublin, Irlanda. Nu sint casatorita cu tatal ei, si nici nu sint sanse pentru asa ceva, dimpotriva. Ea poarta numele meu de familie, dar tatal e trecut pe certificatul de nastere.
Intrebarea mea este cum pot obtine pensia alimentara de la tatal ei, avand in vedere ca el refuza sa apelam la autoritatile care se ocupa cu stabilirea pensiei, si incearca sa ma convinga sa stabilim o suma in mod .."amiabil".
Si inca o intrebare, va rog. Daca doresc sa calatoresc in alte tari, este necesar acordul tatalui desi nu sintem casatoriti, si copilul nu-i poarta numele?
Va stau la dispozitie cu orice alte precizari ar mai fi necesare.
Va multumesc!
Se introduce actiune in instanta pentru incredintare minor si pensie de intretinere. Obtinand o hotarare privind pensia de intretinere pentru minor si incredintarea acestuia catre dvs.nu veti mai avea nevoie de acordul tatalui pentru a calatori in alte tari.
Daca minorul are si cetatenia romana si locuieste actual, in Romania, este usor, puteti deschide procesul pentru obtinerea pensiei de intretinere in Romania. Daca tatal locuieste in Romania si obtine venituri este o situatie care va favorizeaza.Oricum , indiferent de legea locului si de situatia juridica, minorul are drept la pensie de intretinere.