Proces civil, Martorul s-a razgandit si nu mai vrea sa vina la proces (a fost deja citat). Ce pot face?
Paratul aduce martori falsi (nu au fost prezenti la evenimentul in cauza). Ce pot face?
Avocatul meu imi spune sa imi platesc martorul. Eu cred ca este ilegal. Cine are dreptate?
Bună dimineața!
Se pot face "presiuni" asupra martorului sa vina la proces, dar, in aceste condiții s-ar putea sa vina totuși la proces, dar s-ar putea să dea o declarație total nepotrivita, care nu numai că nu va ajuta, dar s-ar putea sa vă și încurce.
Recomandare mea este sa vă găsiți urgent alt martor, serios, care sa nu va mai încurce și care să cunoască situația dvs.Cereti instanței de judecată înlocuirea martorului cu cel nou și să aveți șanse mai mari de înlocuire mergeți la termenul următor direct cu noul martor și spuneți asta judecătorului că, prin înlocuirea martorului, nu pricinuiți amânarea cauzei.
Multumesc frumos pentru ajutor. Din pacate nu exista niciun alt martor. Paratul aduce ca martori doua persoane care au interes sa dea declaratii in favoarea acestuia, insa sunt martori falsi. Obiectul procesului il reprezinta realizarea unui gard de delimitare a proprietatii de catre parat, gard care a fost partial realizat / impins pe proprietatea reclamantului. Scopul acestei mutari este de a asigura distanta legala fata de limita proprietatii a unei constructii fara autorizatie realizata de parat. Ori la realizarea gardului, si la discutiile prealabile niciuna din parti nu au invitat terte persoane, ca doar nu era nunta, botez sau inmormantare, iar la vremea respectiva nu exista conflict intre parti.
Atunci insistați pe lângă martorul respectiv totuși sa vina la proces; acesta poate cere cheltuieli de judecată pentru timpul petrecut la instanta( orele lipsa de la serviciu, daca s-a învoit de acolo, transportul etc). Trebuie să facă o cerere către instanța, poate va ajută avocatul dvs.in acest sens. Poate așa îl convingeți sa vina!
Daca nu reușiți așa, cereți instanței să îl citeze, cu avertisment de amenda....poate se va speria așa și va veni totuși să declare ce știe despre procesul dvs.!
Trebuie sa înțelegeți ca martorul nu este obligat să vina la procesul dumneavoastra pe gratis.
Trebuie să-i decontați toate cheltuielile impuse de instanță, cum ar fi, camera de hotel, biletele de transport dus-întors, cele 8 ore ziua de muncă..........
Martorul are dreptul le despăgubiri și cheltuieli de judecata.
Dumneavoastră nu verți să-i plătiți martorului cheltuielile cu procesul`?