avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA PFA platitor de TVA sau PFA neplatitor de TVA + SRL?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

PFA platitor de TVA sau PFA neplatitor de TVA + SRL?

PFA platitor de TVA sau PFA neplatitor de TVA + SRL?

Am nevoie de un sfat pentru cea mai buna modalitate de a imi organiza activitatea. Mai jos detaliile:
- Sunt PFA neinregistrat in scopuri de TVA si prestez servicii (consultanta IT) catre companii din afara UE.
- In curand o sa depasesc plafonul pentru TVA si va trebui sa ma inregistrez ca platitor de TVA.
- Am inteles ca desi o sa fiu inregistrat in scopuri de TVA o sa pot factura in continuare fara TVA in cazul companiilor extracomunitare, dar totusi lucrurile devin un pic mai complicate.

Iau in considerare doua optiuni:
1. Dupa depasirea pragului sa ma inregistrez in scopuri de TVA si sa imi continui activitatea ca PFA. Dar am inteles ca va trebui sa depun o declaratie lunar chiar daca nu facturez cu TVA. Pe langa asta, daca o sa facturez intercomunitar va trebui sa facturez cu TVA.

2. Deschiderea unui SRL inaintea depasirii plafonului de TVA cu incasarile PFA si impartirea activitatilor si incasarilor intre PFA si SRL astfel incat sa nu depasesc plafonul de TVA.

Scopul meu e sa pastrez lucrurile cat mai simple in ceea ce priveste contabilitatea, actele si formularele pe care trebuie sa le completez lunar.
Sfaturi? Idei?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: magiccom , utilizator 16:59, 29 August 2023
Angajati un contabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa la norma, servicii intracomunitare, tva nikolen nikolen Buna ziua, Lucrez in IT ca programator. Am un PFA la norma de venit si un contract de prestari servicii cu o firma din UE. Serviciile le prestez in ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon antispam antispam Buna ziua tuturor. Din cate am inteles, in cazul unui PFA care presteaza servicii intracomunitare, in momentul in care se depaseste plafonul de incasari de ... (vezi toată discuția)
Atingere plafon tva Cornel83 Cornel83 Buna ziua, As dori o clarificare pentru urmatoarul scenariu: PFA norma de venit (domeniul IT - caen 6202), inregistrat in scopuri de TVA doar pentru ... (vezi toată discuția)