avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariat cu certificat de incadrare in grad de handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariat cu certificat de incadrare in grad de handicap

La angajare am primit oferta cu suma x net. Am adus si un certificat de incadrare in grad de handicap accentuat pentru care stiu ca exista o reducere de 10% la impozitul pe salariu. La primirea salariului, am constatat ca mi-au fost virati exact suma de bani conform ofertei salariale. Am intrebat persoanele care se ocupa si mi-au spus ca au tinut cont de acel certificat si ca beneficiez de acea reducere. La o analiza mai atenta a situatiei am constatat ca intr-adevar m-au incadrat corect doar ca calculul salariului e gresit (cel putin pt mine) si anume ca acea reducere au incus-o in suma x ofertata. Mi-au facut un calcul la un salariu net mai mic+ cei 10% reducere de impozit si asa imi rezulta suma x ofertata. Ei sustin ca e corect asa dar intrebarea mea este urmatoarea : nu ar trebui ca acea diferenta sa se acorde ca BENEFICIU persoanei in cauza pe langa salariul net ofertat ? Adica sa-i acorde suma x net + reducerea de 10% impozitul pe venit rezultand un venit net mai mare ? La toate companiile unde am mai lucrat am beneficiat de aceasta reducere de 10 %. numai aici s-a inclus in suma ofertata. Multumesc pt eventualele raspunsuri.
Ultima modificare: Marți, 29 August 2023
Buburuza_alba, utilizator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 16:46, 29 August 2023
Scutirile nu se acorda separat ... La calculul salariului net seva lua in considerare impozit pe venit 0.

Eu observ că nu s-a greșit nimic, ci scutirea de impozit pe salariu s-a aplicat corect.
Adică ați plătit ZERO % impozit pe salariu.
Dapix, utilizator
Stimate/a @Buburuza_alba , eroarea - daca o putem numi asa - a fost din partea dvs. , v-ati dezvaluit toate cartile de la inceput . Firma v-a facut oferta netului in conditiile date , cu reducere cu tot . Posibil sa fi fost o oferta pe un net mai mic daca nu ar fi stiut de acel certificat , dupa cum e la fel de posibil ca oferta ar fi fost aceeasi , nu aveti cum sa mai aflati acum . Prudent era sa asteptati incheierea CIM cu salariul de incadrare trecut pe el , si abia apoi sa prezentati certificatul de handicap . Salariul ramanea cel din contract , la acesta se aplicau retinerile si scutirile de taxe . Acum , firma e total acoperita .
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate da firma in judecata pentru aplicarea gresita a scutirii de impozit pe salariu ? jon_jery jon_jery Lucrez la o firma (foarte mare) de aproximativ un an. La angajare, am negociat un salariu net, iar firma mi-a facut o oferta cu un salariu brut astfel incat ... (vezi toată discuția)
Calcul salarial stefania78 stefania78 v-as ruga sa imi explicati cum s-au facut calculele salariale pe acest fluturas,pentru ca la o parte din el nu inteleg la ce s-au facut raportarile ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt persoana cu handicap accentuat angajata la privat. ... Ceaol Ceaol Buna ziua, Sunt persoana cu handicap accentuat angajata la privat. Conform codului fiscal sunt scutit de la plata impozitului pe venit. Am dus documente ... (vezi toată discuția)