avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariat cu certificat de incadrare in grad de handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariat cu certificat de incadrare in grad de handicap

La angajare am primit oferta cu suma x net. Am adus si un certificat de incadrare in grad de handicap accentuat pentru care stiu ca exista o reducere de 10% la impozitul pe salariu. La primirea salariului, am constatat ca mi-au fost virati exact suma de bani conform ofertei salariale. Am intrebat persoanele care se ocupa si mi-au spus ca au tinut cont de acel certificat si ca beneficiez de acea reducere. La o analiza mai atenta a situatiei am constatat ca intr-adevar m-au incadrat corect doar ca calculul salariului e gresit (cel putin pt mine) si anume ca acea reducere au incus-o in suma x ofertata. Mi-au facut un calcul la un salariu net mai mic+ cei 10% reducere de impozit si asa imi rezulta suma x ofertata. Ei sustin ca e corect asa dar intrebarea mea este urmatoarea : nu ar trebui ca acea diferenta sa se acorde ca BENEFICIU persoanei in cauza pe langa salariul net ofertat ? Adica sa-i acorde suma x net + reducerea de 10% impozitul pe venit rezultand un venit net mai mare ? La toate companiile unde am mai lucrat am beneficiat de aceasta reducere de 10 %. numai aici s-a inclus in suma ofertata. Multumesc pt eventualele raspunsuri.
Ultima modificare: Marți, 29 August 2023
Buburuza_alba, utilizator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 16:46, 29 August 2023
Scutirile nu se acorda separat ... La calculul salariului net seva lua in considerare impozit pe venit 0.

Eu observ că nu s-a greșit nimic, ci scutirea de impozit pe salariu s-a aplicat corect.
Adică ați plătit ZERO % impozit pe salariu.
Ultima modificare: Marți, 29 August 2023
Dapix, utilizator
Stimate/a @Buburuza_alba , eroarea - daca o putem numi asa - a fost din partea dvs. , v-ati dezvaluit toate cartile de la inceput . Firma v-a facut oferta netului in conditiile date , cu reducere cu tot . Posibil sa fi fost o oferta pe un net mai mic daca nu ar fi stiut de acel certificat , dupa cum e la fel de posibil ca oferta ar fi fost aceeasi , nu aveti cum sa mai aflati acum . Prudent era sa asteptati incheierea CIM cu salariul de incadrare trecut pe el , si abia apoi sa prezentati certificatul de handicap . Salariul ramanea cel din contract , la acesta se aplicau retinerile si scutirile de taxe . Acum , firma e total acoperita .
Ultima modificare: Marți, 29 August 2023
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate da firma in judecata pentru aplicarea gresita a scutirii de impozit pe salariu ? jon_jery jon_jery Lucrez la o firma (foarte mare) de aproximativ un an. La angajare, am negociat un salariu net, iar firma mi-a facut o oferta cu un salariu brut astfel incat ... (vezi toată discuția)
Calcul salarial stefania78 stefania78 v-as ruga sa imi explicati cum s-au facut calculele salariale pe acest fluturas,pentru ca la o parte din el nu inteleg la ce s-au facut raportarile ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit NeRa88 NeRa88 Buna ziua. Vreau sa va pun niste intrebari si tva rog in masura inc are puteti sa-mi dati un raspuns : Am un certificat de incadrare in grad de handicap la ... (vezi toată discuția)