avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Sunt persoana cu handicap accentuat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Sunt persoana cu handicap accentuat angajata la privat. ...

Buna ziua,

Sunt persoana cu handicap accentuat angajata la privat. Conform codului fiscal sunt scutit de la plata impozitului pe venit. Am dus documente justificative la angajator insa nu vrea sa ma scuteasca de impozit. Ce pot face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:59, 29 Iulie 2021
Puteti depune sesizare la ANAF/ITM.

Cornel Vasile a scris:

Puteti depune sesizare la ANAF/ITM.

Am primit oferta de angajare initiala si am semnat contractul de munca cu salariul net specificat in oferta. Le-am dat si documentele de handicap in vederea scutirii. Apoi cand am inceput prima zi a venit persoana responsabila de contract cu un alt contract sa semnez iarasi. Mi-a spus ca este necesar pentru acordarea scutirii de impozit. Eu am mers pe incredere si am crezut ca poate asa este procedura la ei si am semnat fara sa mai citesc contractul. Dupa vreo 2 ore m-am uitat pe el si era modificat salariul brut in minus fata de cel din contractul initial. A pus un salariu brut mai mic cat sa rezulte acealasi salariu net din oferta dar care beneficiaza de scutire. Stiu ca trebuia sa citesc contractul dar am avut incredere. Acum ca am semnat contractul cu brutul modificat mai e vreo cale de actiune?

Multumesc.
Contractul este legea partilor.... aveti un exemplar de pe primul c.i.m. ?

Nu mai citati raspunsurile. Apasati direct RASPUNDE.
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da am primul contract semnat.
Atunci la sesizare depuneti si copie c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariat cu certificat de incadrare in grad de handicap Buburuza_alba Buburuza_alba La angajare am primit oferta cu suma x net. Am adus si un certificat de incadrare in grad de handicap accentuat pentru care stiu ca exista o reducere de 10% la ... (vezi toată discuția)
Persoanele cu grad de handicap mediu sunt scutite de impozit pe salariu? Anastasia12 Anastasia12 Buna ziua! Angajatii cu grad de handicap mediu sau usor beneficiaza de scutirea impozitului pe salariu sau doar gradele accentuat sau grav? (vezi toată discuția)
Scutire impozit NeRa88 NeRa88 Buna ziua. Vreau sa va pun niste intrebari si tva rog in masura inc are puteti sa-mi dati un raspuns : Am un certificat de incadrare in grad de handicap la ... (vezi toată discuția)