avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua!Am schizofrenie paranoida si vreau sa mi fac ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua!Am schizofrenie paranoida si vreau sa mi fac pensie ...

Buna ziua!Am schizofrenie paranoida si vreau sa mi fac pensie de invaliditate cu 4 ore de munca pe zi.Am 39 de ani si 11 ani de vechime in munca.As vrea sa stiu daca e o perioada de vechime minima pe care trebuie sa o am ca sa ma pensionez si daca acesti ani vechime pe care ii am valoreaza ceva in plus la pensia minima acordata .Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:01, 30 August 2023
Aveți destulă vechime pentru a vă deschide drepturile la pensie de invaliditate.Pensia de invaliditate se calculează ca și cea de limită de vârstă..Deci, stagiul pe care îl aveți vă ajută la cuantumul pensiei.
Stimate/a @netski , daca bine inteleg eu intrebarea dvs. , puneti eronat problema . NU se porneste de la o pensie minima , iar apoi sa se adauge un spor pentru anii lucrati , chiar daca e pensie de boala . Se porneste de la anii lucrati ( mai precis de la venitul dvs. din fiecare luna a fiecarui an lucrat ) si se calculeaza pensia care vi se cuvine . Daca din calcule rezulta o valoare a pensiei PESTE pensia minima garantata ( de 1125 lei ) , veti incasa suma reiesita din calcul . Daca rezulta o suma SUB cea minima , Statul vine si completeaza cu diferenta pana la 1125 lei . Sanse absolut minime ca , la o vechime de 11 ani , sa va reiasa din calcul o suma care depaseste 1125 lei , cel mai probabil va fi mai mica , dar veti incasa 1125 lei .
Din neatentie am luat in considerare 39 ani de stagiu, in loc de 11 .
In aceste conditii pensia pe contributivitate va fi sub indemnizatia minima pentru pensionari.
Veti primi in schimb indemnizatia minima pentru pensionari in suma de 1125 lei.
Scuze pentru neatentie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! am 44 ani si beneficiez de handicap grav si pensie ... cristodorescu cristodorescu BUNA ZIUA ! AM 44 ANI SI BENEFICIEZ DE HANDICAP GRAV SI PENSIE DE INVALIDITATE PE LEGEA 263/2010,ART68-1B . DECI ,AM SCHIZOFRENIE PARANOIDA FARA STAGIU DE ... (vezi toată discuția)
Bună seara. am primit decizia pt. pensie de invaliditate gr.3. ... Valideli Valideli .Am 43 de ani și 21 de ani și 5 luni vechime. Am primit decizia pt pensie de invaliditate gr. 3. Pensia este 490 RON. Puteți să-mi spuneți dacă mai ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! mi am depus actele pentru pensia de invaliditate ... mircic1984 mircic1984 Bună ziua! Mi am depus actele pentru pensia de invaliditate pe motiv de schizofrenie. Îmi puteți spune va rog cât este pensia de invaliditate de gradul 3 ... (vezi toată discuția)