avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua! Dacă am împrumutat copilului o suma de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua! Dacă am împrumutat copilului o suma de bani , bani ...

Bună ziua! Dacă am împrumutat copilului o suma de bani , bani pe care i-am trimis din străinătate, și nu am nici un document între mine și el decât listingul cu plățile făcute mai pot recupera acești bani? Și în ce mod? Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 09:44, 1 Septembrie 2023
Buna ziua, daca aveti dovada platii puteti formula o cerere de chemare in judecata in acest sens iar in cadrul procesului va trebui sa dovediti ca plata s-a facut cu titlu de imprumut si nu donatie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
si mai depinde si cand v-ati inteles ca vi-i dea inapoi.
Ultima modificare: Joi, 31 August 2023
gi-jane2, moderator
In situatia in care nu exista vreo dovada ca s-a convenit un termen pentru restituire, puteti cere de indata restituirea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Listingul cu platile e foarte bun pentru a demonstra ca au ajuns banii la el. Dar. avand in vedere relatia parinte-copil, se poate prezuma ca a fost o donatie, trebuie sa aveti si o dovada ca e un imprumut. Poate recunoaste cumva, o serie de mesaje, un martor, ceva... Nu este tarziu nici acum sa incercati sa obtineti o recunoastere scrisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

P.j. poate sa imprumuta bani de la o p. f. fara contract de imprumut ? Stefbudh Stefbudh Imi cer scuze sunt italian nu vorbesc bine! Am împrumutat bani unei firmei SRL ! Acuma vreu sa am bani înapoi dar nu mae găsesc Pe contractele de imprumut ! ... (vezi toată discuția)
Restituire imprumut. sorin648 sorin648 Buna seara. As avea si eu o intrebare. Am imprumutat o suma destul de mare de bani de la o persoana, imprumut care s-a facut in baza unui act incheiat la ... (vezi toată discuția)
Succesiune nedeschisä, recuperare datorii de la decedat fernweh fernweh Bunä ziua, doresc sä mä ajutati cu un sfat Fratele meu a decedat in decembrie 2009, fiind bolnav de cancer.Tot in 2009 eu am fäcut credit in bancä de ... (vezi toată discuția)