avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune nedeschisä, recuperare datorii de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune nedeschisä, recuperare datorii de la decedat

Bunä ziua, doresc sä mä ajutati cu un sfat

Fratele meu a decedat in decembrie 2009, fiind bolnav de cancer.Tot in 2009 eu am fäcut credit in bancä de 21000 euro pentru a fi operat in Germania (luna mai 2009). Operatia a fost plätitä pe numele lui, altfel nu-l operau. Banii urma sä mi-i dea in timp inapoi, dupä posibilitäti. Fratele meu a fost cäsätorit , a divortat.In urma acestei cäsnicii a rezulat un bäiat care a fost incredintat mamei.La data decesului, copilul avea 13 ani.Mama lui nu a solicitat päna acum deschiderea succesiunii.Bäiatul este singurul mostenitor.In 2014, bäiatul implineste 18 ani si e previzibil sä deschidä succesiunea. Au trecut deja mai mult de 3 ani, imi pot recupera banii cänd se va face deschiderea succesiunii ?
Vä multumesc anticipat

O zi bunä
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 14:14, 23 August 2013
in primul rand ar trebui sa ne spuneti daca ati incheiat vreun act cu fratele in care sa fie mentionat faptul ca va datoreaza acesti bani si un termen de restituire.
in primul rand succesiunile se deschid prin moarte. In al doilea rand daca baiatul va cere dezbaterea succesiunii va puteti inscrie ca si creditor al defunctului la masa succesorala cu suma aceasta insa sanse sa i recuperati doar pe cale amiabila vad eu....
Imprumutul a fost facut pe numele dvs ,aveti vreun act prin care fratele recunoaste datoria fata de catre dvs?Daca nu aveti nimic la mana cu care sa demonstrati ca imprumutul a fost facut pentru fratele dvs este posibil ca sa nu recuperati nimic.Daca familia lui stie de aceasta datorie fata de dvs vorbiti cu ei si poate va recuperati acea suma .
Chiar dacă plata făcută din suma împrumutată de dumneavoastră de la bancă ar putea fi dovedită şi ar putea fi acceptată ca probă, nu veţi putea recupera banii decît prin înţelegere cu moştenitorii.

Pe cale judecătorească este exclus, deoarece a intervenit prescripţia (în lipsa unui termen suspensiv, adică a unui termen de plată, prescripţia curge din chiar ziua împrumutului, adică de la data la care i-aţi dat banii). ªi, cum prescripţia priveşte o creanţă din 2009, instanţa este obligată să o invoce din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperatori credite AnaMaria36 AnaMaria36 Stimati cunoscatori ai legii. As dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu o proplema care pentru mine este oarecum delicata (pt. ca nu am mai fost in ... (vezi toată discuția)
Executare silita predaioan predaioan In 2009 fratele meu a imprumutat o suma de bani de la o banca cu actul de identitate pe care are domiciliul acelasi cu al meu. In 2011 cand mama noastra a ... (vezi toată discuția)
Executare silita gabyela gabyela Bună ziua.Am fost casatorita timp de 20 de ani.In 2008 am primit o locuinta sociala impreuna cu fostul sot si cu fiul nostru.Atunci am facut un imprumut la ... (vezi toată discuția)