avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In ce conditii se poate modifica numarul nominal unic ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In ce conditii se poate modifica numarul nominal unic al casei ...

In ce conditii se poate modifica numarul nominal unic al casei propietate personala?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana Av. Ranete , Avocat 12:49, 5 Septembrie 2023
Buna ziua,

Pot fi mai multe situatii.
In principiu, daca terenul de la o anumita adresa identificata cu un anumit numar se dezmembreaza in mai multe lotuir care se instraineaza si ajung in proprietatea unor persoane diferite.
Sa presupunem ca fiecare din acesti proprietari de noi loturi dezmembrate isi va contrui o locuinta, atunci fiecare noua locuinta va trebui identificata cu un numar nou.
Atunci se va proceda la re-numerotarea proprietatilor. Atunci se va putea modifica si numarul pe care il detineti in prezent.

Daca situatia dvs. este insa diferita, imi puteti spune detalii si voi verifica in concret.
Buna ziua,

Nu a existat nici una din situatiile enumerate de dvs

Sunt unicul propietar al casei, dar cand am incercat sa platesc impozitul am realizat ca numarul nominal unic nu mai corespunde cu al casei, a fost schimbat.

Cum ar trebui sa procedez in acesta situatie?

Multumesc mult pentru raspuns!
Buna ziua,

Sper sa nu fie vreo neintelegere, din partea mea, iarasi :-).

Posibil sa va referiti la "rolul nominal unic" (iar nu la "numarul nominal unic". )
Rolul nominal unic este evidentiat in documentele de la Directia de Taxe si Impozite Locale sub forma unui numar din mai multe cifre.
El este, de fapt, fisa unica a contribuabilului care contine elemente de identificare, precum si creantele bugetare ale acestuia la nivelul comunei, orasului, municipiului sau sectorului municipiului Bucuresti, individualizata printr-un numar de rol, incepand cu nr. 1 si pana la numarul care asigura inregistrarea tuturor contribuabililor.

El apartine persoanei (iar nu proprietatii) intrucat veti putea avea mai multe proprietati (case, terenuri, masini) situate la adrese postale diferite, cu numere postale diferite, dar aflate in aceeasi localitate. Toate aceste proprietati vor fi identificate in vederea impozitarii dupa persoana care le detine. Astfel, vor fi identificate dupa rolul nominal unic atribuit proprietarului..

Este interzisă atribuirea de doua sau mai multe numere de rol aceluiaşi contribuabil la nivelul aceleiaşi comune, aceluiaşi oraş, municipiu sau sector al municipiului Bucureşti, după caz.
Ultima modificare: Vineri, 1 Septembrie 2023
Ana Av. Ranete, Avocat
Buna seara,

Eu detin un apartament impreuna cu sotul in Tg jiu jud GORJ, si acesta casa la care ma refeream mai sus intr un sat din Jud GORJ care este mostenire doar pe numele meu, pentru care am verificat acum si acest numar "rol nominal unic" difera fata de cel pe care il am la apartamentul din TG JIU.

Din ce inteleg de la dvs acest numar "rol nominal unic" ar trebui sa fie la fel pentru toate propietatile pe care le detin?

Mentionez ca pentru acesta casa nu am inca cadastrul facut, urma sa il fac.

Va rog sa imi raspundeti daca am inteles corect

Va multumesc mult!

Buna ziua,

Ati inteles corect: rolul nominal unic este acelasi pentru proprietar indiferent de cate imobile detine el in aceeasi localitate.

Daca dvs. aveti un apartament in Tg. Jiu (judetul Gorj) si o casa intr-un sat (din judetul Gorj), atunci ele nu sunt in aceeasi localitate si, in consecinta, dvs. veti avea doua roluri nominale unice diferite cu care veti fi inregistrata la autoritatile statului din fiecare localitate.

Cat priveste documentatia cadastrala pentru casa, acesta poate fi facuta si inregistrata ulterior.

Sper sa va fi lamurit un pic mai mult.

Spor in toate!
Ana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imposibilitate de a plati impozitul ioanagertrude ioanagertrude Buna seara. Am o nelamurire cu privire la cazul unei persoane care este divortata, partajul nu s-a facut iar fostul sot este condamnat la inchisoare. Femeia ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe apartament emilot66 emilot66 Eu si fratele meu suntem copropietari pe apartamentul in care locuim. Acum o saptamana am vrut sa platesc impozitul la Primarie dar surpriza! Mi-sa spus pe un ... (vezi toată discuția)
Rolul nominal unic= cod rol? Leri Leri Este Cod ROL-ul trecut in instiintarile de plata (impozite locale), rolul nominal unic? In cazul meu, instiintarea de plata de la primarie vine mereu cu 2 ... (vezi toată discuția)