avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Rolul nominal unic= Cod ROL?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Rolul nominal unic= Cod ROL?

Este Cod ROL-ul trecut in instiintarile de plata (impozite locale), rolul nominal unic? In cazul meu, instiintarea de plata de la primarie vine mereu cu 2 persoane trecute la destinatar (2 proprietari ai apartamentului). De aici si deruta mea, nu inteleg cum acest cod este nominal unic :"> . Al cui dintre cei 2 destinatari este in definitiv? Ar mai fi de precizat ca suntem doi coproprietari in indiviziune.
Cel mai recent răspuns: Leri , utilizator 10:30, 13 Aprilie 2010
Rolul nominal nu este al proprietarilor , ci al proprietatii! Fiecare proprietate are un numar de rol fiscal!:D
Deci puteti fi 100 de coproprietari, tot un singur rol va fi !:D
La fel credeam si eu (in definitiv era singura explicatie de ce era un singur cod) cu toate ca mi se parea ciudata rubrica "Impozit pe mijloacele de transport" asociata aceluiasi Cod ROL. Evident m-am intrebat cum poate o cladire sa datoreze impozit pe masina? :O

De curand am primit un raspuns de la Directia Impozite si Taxe Locale care includea urmatorul text (cu trimitere la punctul nr. 229 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003, aprobate prin HG nr 44/2004): "rolul nominal unic reprezinta fisa unica a contribuabilului care contine elemente de identificare precum si creantele bugetare ale acestuia la nivelul comunei, orasului, municipiului sau sectorului municipiului Bucuresti, individualizata printr-un numar de rol, incepand cu nr.1 si pana la numarul care asigura inregistrarea tuturor contribuabililor."

E ceva ce-mi scapa mie? :sorry:
Chiar nu stie nimeni daca rolul nominal unic=cod ROL?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul fiscal persoane fizice cool123 cool123 daca certificatul fiscal emis pentru persoana fizica iar el atesta ca la adresa de domiciliu figureaza sotul si sotia cu datele de identificare ale sotului , ... (vezi toată discuția)
Lista creante bugetare ildiko79 ildiko79 Am si eu o intrebare legata de o lista de ramasita si suprasolviri la sfaritul anului 2012. Pe aceasta lista exista pozitii fara nume ,prenume,adresa,dar ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe apartament emilot66 emilot66 Eu si fratele meu suntem copropietari pe apartamentul in care locuim. Acum o saptamana am vrut sa platesc impozitul la Primarie dar surpriza! Mi-sa spus pe un ... (vezi toată discuția)