avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Bună ziua! Dacă se dorește căsătoria în alt ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Bună ziua! Dacă se dorește căsătoria în alt județ,altă ...

Bună ziua! Dacă se dorește căsătoria în alt județ,altă localitatea decât cea de domiciliu este nevoie de viză de flotant? Deși mirele e născut și crescut în localitatea respectiva!
Din ce am citit nu am văzut nicăieri că ar trebui viză, doar aprobarea primarului !
Cei de la primărie au spus ca trebuie viză. Nu mai înțeleg nimic....Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 13:35, 6 Septembrie 2023
Conform legii, căsătoria se încheie la locul de domiciliu sau resedință al unui dintre cei doi soți.
Dacă nici unul nu are domiciliul sau resedința acolo, nimeni nu va încheia căsătoria fără respectarea legii.
Iar acordul primarului nu este mai presus de lege; de altfel, cred ca ati înteles greșit. Primarul isi dă acordul pentru incheierea casatoriei in afara sediului, dar in interiorul localitatii pentru persoanele care indeplinesc conditiile legale .
Ultima modificare: Miercuri, 6 Septembrie 2023
georgiana.td, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in alt judet chilly0104 chilly0104 Buna seara. Se poate oficia casatoria in alt judet decat cel de domiciliu pe baza vizei de flotant? Este obligatorie mutatia sau e suficienta viza de flotant ... (vezi toată discuția)
Sediu / domiciliu pentru autorizatie taxi username88 username88 Buna ziua, In cazul in care firma are sediul in judetul Prahova dar are si punct de lucru in judetul Bucuresti, pot sa desfasor activitatea de taxi in ... (vezi toată discuția)
Depunere acte casatorie - legea 119 din 1996 actualizata 2016 Horatiu_Andrei Horatiu_Andrei Am cateva nedumeriri referitor la depunerea actelor pentru casatorie. Pe scurt, eu si logodnica mea, cetateni romani cu domiciliul in Danemarca, dorim sa ne ... (vezi toată discuția)