avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu / Domiciliu pentru autorizatie taxi
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu / Domiciliu pentru autorizatie taxi

Buna ziua,

In cazul in care firma are sediul in judetul Prahova dar are si punct de lucru in judetul Bucuresti, pot sa desfasor activitatea de taxi in Bucuresti?
De asemenea, in cazul persoanelor fizice care au domiciliul in judetul Prahova dar au viza de flotant / resedinta in Bucuresti pot desfasura activitatea de taxi in Bucuresti?
Legea este putin interpretabila:
Art. 9 din legea 38 / 2003: Autorizaţia de transport în regim de taxi sau autorizaţia de transport în regim de închiriere se eliberează de autoritatea de autorizare din cadrul primăriei localităţii sau primăriei municipiului Bucureşti de pe raza administrativ-teritorială în care transportatorul îşi are sediul sau domiciliul, după caz...
Cel mai recent răspuns: username88 , utilizator 22:01, 13 August 2017
1. Depinde cine v-a eliberat autorizația de transport.

2. Când legiuitorul utilizează noțiunea de sediu, se referă la sediul social al unei persoane juridice sau sediul profesional al unui PFA.
Când utilizează noțiunea de domiciliu, se referă la persoana fizică.

Astfel, art. 9 din Legea nr. 38/2003, cu modificările ulterioare are următorul cuprins care susține ceea ce v-am precizat deja:

"Articolul 9
(1) Autorizatia de transport in regim de taxi sau autorizatia de transport in regim de inchiriere se elibereaza de autoritatea de autorizare din cadrul primariei localitatii sau primariei municipiului Bucuresti de pe raza administrativ-teritoriala in care transportatorul isi are sediul sau domiciliul, dupa caz, pe baza unei documentatii care trebuie sa contina urmatoarele:
a) cererea transportatorului pentru eliberarea tipului de autorizatie de transport, stabilit de prezenta lege;
b) copie de pe certificatul de inregistrare la registrul comertului ca transportator, respectiv persoana fizica autorizata, asociatie familiala autorizata sau persoana juridica, dupa caz;
c) dovada indeplinirii conditiei de capacitate profesionala, respectiv:
1.copie de pe certificatul de competenta profesionala pentru managerul de transport in regim de taxi si inchiriere, eliberat conform normelor aprobate prin hotarare a Guvernului, pentru transportatorul persoana juridica sau asociatie familiala;
2.copie de pe atestatul profesional al taximetristului care este transportator persoana fizica autorizata;
d) dovada indeplinirii conditiei de onorabilitate, respectiv:
1.certificatele de cazier judiciar ale conducatorilor auto si, dupa caz, ale managerului de transport in regim de taxi si inchiriere, din care sa rezulte ca acestia nu au fost condamnati pentru: (...) .
2.avizele medicale si psihologice ale conducatorilor auto si, dupa caz, avizele medicale si psihologice ale managerului de transport in regim de taxi si inchiriere, obtinute conform normelor aprobate prin ordin al ministrului transporturilor;
3.cazierul fiscal al transportatorului, daca acesta este operator economic;
4.declaratie pe propria raspundere privind perioadele in care transportatorul a mai executat servicii de transport in regim de taxi sau de transport in regim de inchiriere, dupa caz, cu mentionarea intervalelor cand a avut interdictii si motivul acestora;
e) dovada indeplinirii capacitatii financiare, respectiv:
1.declaratie pe propria raspundere a transportatorului ca poate asigura spatiile necesare pentru parcarea tuturor autovehiculelor cu care va desfasura transportul in regim de taxi sau transportul in regim de inchiriere, spatii detinute in proprietate sau prin contract de inchiriere;
2.declaratie pe propria raspundere a transportatorului ca acesta detine sau are capacitatea financiara de a detine un numar de autovehicule, pe tipuri, in proprietate sau in temeiul contractelor de leasing, pe care le va utiliza in realizarea serviciului de transport, precizand care sunt criteriile de departajare stabilite la art. 142 alin. (6) pe care le poate indeplini, pe fiecare autovehicul si pe numere de circulatie, daca este posibil.
(2) In cazul transportului in regim de taxi, autorizatia de transport se elibereaza pentru transport de persoane in regim de taxi sau pentru transport de marfuri ori de bunuri in regim de taxi, dupa caz, de catre autoritatea de autorizare.
(3) Orice modificare a uneia sau mai multor conditii de acordare a autorizatiei de transport se va comunica prin declaratie pe propria raspundere a transportatorului autorizat, inaintata autoritatii de autorizare, in maximum 30 de zile de la data modificarilor respective."

Autorizatia de transport este eliberata de catre primarie.

Eu vreau sa stiu daca, in intelesul legii 38/2003 punctul de lucru al unei firme este considerat sediu si daca viza de flotant / resedinta unei persoane fizice este considerata domiciliu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taximetrie - autorizatii necesare adrian ioan adrian ioan buna ziua.as dori sa imi spuneti de ce acte ma nevoie pt. a beneficia de autorizatie de taxi pe persoana fizica .mentionez ca in orasul meu se mai elibereaza ... (vezi toată discuția)
Pfa taxi poate angaja pf? celestin celestin intrebarea a mai fost adresata pana acum, si din discutiile pe forum , nu se intelege daca o persoana fizica autorizata taxi poate angaja alta persoana fizica, ... (vezi toată discuția)
Bună seara. Știe cineva sa ma lămurească cu câte ore trebuie ... Maxxrall Maxxrall Bună seara. Știe cineva sa ma lămurească cu câte ore trebuie sa ma angajez și dacă trebuie sa ma angajez ca manager taxi, la firma mea, dacă eu sunt ... (vezi toată discuția)