avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vreau sa radiez o firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vreau sa radiez o firma

Bună ziua! Am o firma înființată cu un coleg în 2009 ,care nu a functionat niciodată. În 2015 am suspendat o pentru 3 ani . Nu am depus acte contabile niciodata!
Acum as vrea sa o radiez dar asociatul este de negăsit. Ce credeți ca as putea face fără prea multa cheltuiala! Va mulțumesc pentru răspuns!
Ultima modificare: Miercuri, 30 August 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ana Av. Ranete , Avocat 14:30, 31 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Sunt cateva mari etape, in principiu:
1) redactarea actelor de desfiintare si lichidare a firmei - aici trebuie sa contactati asociatul in repetate randuri, in mod oficial. Daca nu raspunde, atunci veti redacta actele intr-un anume fel, care sa arate din ce motiv asociatul nu semneaza actele respective.
2) trebuie sa depuneti la ANAF niste declaratii fiscale din care sa rezulte ca activitatea firmei si veniturile sale sunt pe zero. Daca nu ati facut acest lucru, este posibil sa platiti vreo amenda (dar nu e mare lucru).
3) trebuie sa mergeti la Registrul Comertului si sa efectuati procedura de radiere.

Bafta multa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare societate comerciala srl cardase cardase As dori ajutorul intr-o problema care-mi este neclara. Am fost asociat unic la o societate comerciala SRL.care a intrat in insolventa. La Oficiul Reg. ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea societatii comerciale Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Am o societate comerciala , care este \\"inghetata\\" (suspendata) din luna martie, anul 2012 , pentru trei ani . Deci , in 2015 ... (vezi toată discuția)
Procedura inchidere societate DRAGANLARISA DRAGANLARISA buna ziua! va rog sa ma ajutati cu informatii referitoare la inchiderea unei societati de intermediere, agent de asigurare, cod caen 6720(cod ... (vezi toată discuția)