avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrare in posesie a unei Sentinte fara sa fii parte ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrare in posesie a unei Sentinte fara sa fii parte in doar

Buna ziua,

M-ar interesa o informatie privind intrarea in posesie a unei sentinte civile/penale.
Poate intra orice persoana interesata in posesia unei sentinte civile sau penale de la orice dosar civil/penal (chiar daca nu este parte din dosar)?
CIneva imi spunea ca se poate intra usor in posesie, deoarece ele sunt publice.
Asta inseamna ca daca am dosar d epartaj judiciar si cineva (exp. un coleg) vrea sa vada ce a hotarat instanta se poate duce la dosar sa faca cerere sa citeasca?
Va rog sa ma lamuriti si eventual si citat din lege, respectiv articol.
Va multumesc
Buna ziua, se poate obtine o copie a hotararilor judecatoresti de la instante doar in masura in care persoana, care nu este parte in dosar, justifica un interes. De exemplu, este mostenitorul uneia dintre parti. Hotararile judecatoresti nu sunt publice in integralitate, puteti obtine doar solutia pe scurt, afisata pe website-ul instantelor, in situatia in care nu sunteti parte in dosar.
Buna ziua,

Accesati www.rejust.ro, utilizati anumite informatii de pe www.portal.just.ro, hotararile judecatoresti sunt publice.

Va trebui sa utilizati anumite criterii de cautare, in vederea identificarii hotararii pe care dvs. doriti sa o identificati.

Ultima modificare: Joi, 31 August 2023
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pronuntarea sentintei civile ContSters344547 ContSters344547 la apel partaj a ramas ca instanta sa se pronunte. La data pronuntarii se citeste sentinta in sala (in public) sau cum se procedeaza?Se tine cont de nr. de ... (vezi toată discuția)
Cum aflu temeiurile de banuiala legitima invocate pt stramutare? aidu aidu Ma intereseaza motivele invocate de petentii ale caror cereri de stramutare au fost admise de ICCJ, de la o anumita instanta. Hotararile insele sunt ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul sa vada sentintele si dosarele din arhivele instantelor? aly_yoana aly_yoana Daca eu vreau sa vad o sentinta dintr-un dosar, care nu are legatura cu mine, pe baza buletinului, mi se da voie sa vad acel dosar? (vezi toată discuția)