Buna ziua! va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez pentru lamurirea urmatoarei situatii si intrarea in legalitate.
M-am adresat asociatiei de proprietari la intervale diferite de timp si am cerut accesul la documente si copii xerox dupa ele in temeiul art.28 din Lg.196/2018. Mi-au fost date doua exemplare dupa procesul verbal al sedintei de Adunare Generala insa ultimul exemplar prezinta modificari care nu apar si in primul exemplar. Mai precis, au fost adaugate doua puncte pe ordinea zi, adica aprobarea Statutului, a Acordului de Asociere precum si actualizarea datelor conform Lg.196/2018. Acest al doilea proces verbal a fost folosit de reprezentantii asociatiei de proprietari pentru intocmirea unui dosar depus la judecatorie ce are ca obiect 'modificari acte constitutive persoane juridice' iar instanta s-a pronuntat prin incheiere de sedinta in cursul anului 2022, deci are valoare de lucru judecat.!! Cred ca reprezentantii asociatiei au uitat ca eu am mai cerut o data acest document si cand l-am cerut a doua oara mi l-au dat pe cel care prezinta modificarile respective. Partea ciudata este faptul ca acum eu doresc sa ma adresez justitiei pentru anularea hotararii adunarii generale, implicit a actelor subsecvente pentru ca tot ce a fost hotarat acolo, inclusiv procedura de convocare incalca Lg.196/2018. Mai adaug si faptul ca pe ambele procese verbale apare o persoana care a fost trecuta ca prezenta si are semnatura modificata, aceasta mi-a confirmat ca in momentul desfasurarii sedintei nu era in tara, ca acea semnatura de pe procesul verbal nu este a ei si ca nici nu este membru al asociatiei de proprietari, prin urmare nici nu avea dreptul de semnatura pe procesul verbal al sedintei de A.G.
Faptul ca am doua procese verbale, ambele semnate conform cu originalul si prezinta stampila asociatiei pe fiecare pagina, ma blocheaza in demers, caci pana la urma nu stiu carei instante sa ma adresez, celei civile sau celei penale, sau poate politiei?
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi, cui trebuie sa ma adresez, ce norme legale ar trebui sa invoc? pare de noaptea mintii ceea ce zic dar lucrurile astea se intampla in mod obisnuit la nivelul asociatiilor de proprietari.