avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Am fost în concediu medical, risc ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Am fost în concediu medical, risc maternal și sarcină ...

Bună ziua. Am fost în concediu medical, risc maternal și sarcină și lăuzie de la data de 07.01.2021 până la 01.11.2021. Apoi, în concediu creștere copil până la 01.07.2023. Întrebarea mea este dacă mai am sau dreptul la concediul de odihnă aferent anului 2021. Și care ar fi baza legală, exceptând Codul muncii. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:27, 5 Septembrie 2023
Art.145 alin.4 C.mun. coroborat cu art.49 alin.6 C.mun.
Bună ziua. Revin cu o întrebare: termenul de 18 luni, conform C. mun. de când curge, in cazul suspendării cim? Suspendarea afectează și acest termen? Alături de munca salariatului și plata făcută de angajator, prin sintagma ,, executarea cim" de la art. 49 alin 6 C. mun. înțelegem și celelalte drepturi, respectiv concediul de odihnă, ce derivă din cim? Mulțumesc.

Cornel Vasile a scris:

Art.145 alin.4 C.mun. coroborat cu art.49 alin.6 C.mun.

Ati inteles corect, pe perioada suspendarii acel termen este suspendat... acel termen de 18 luni se refera la obligatia angajatorului si nu la dreptul de a pierde CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectuarea co restant dupa intoarcerea din ccc Criatinam Criatinam Nu am efectuat tot CO aferent anului 2015 pentru ca am intrat in concediu maternal, continuat cu concediu crestere copil pana in prezent. Biroul resurse umane ... (vezi toată discuția)
Zile c.o. aferente concediului postnatal? Biancamacovei Biancamacovei Bună ziua, va rog sa ma ajutati daca se poate. Sunt titular la.o scoala gimnaziala, in perioada 1 sept 2015-1 ianuarie 2016 am fost in concediu postnatal, ... (vezi toată discuția)
Zile concediu odihna IustinaM IustinaM Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. M-ar interesa sa stiu ce se intampla cu zilele de concediu de odihna aferente anului in care persoana angajata ... (vezi toată discuția)