avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitie apartament de la un vanzator care l-a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitie apartament de la un vanzator care l-a dobandit prin contract de donatie

Buna ziua,

Am cumparat un apartament de la un vanzator care l-a dobandit prin contract de donatie.
Donatia a fost facuta de fiica vanzatorului catre tatal ei. In contractul de donatie se specifica astfel:
1. Donatia a fost facuta cu scutire de raport
2. Fiica este casatorita cu doi copii
3. Nu exista clauze de ingrijire, sarcini, etc.

Am inteles din discutia cu un notar( nu cel la care am facut contractul de vanzare-cumparare) ca eu pot sa am probleme daca decedeaza fiica si se calculeaza rezerva succesorala de catre copii.
O alta problema pe care eu pot sa o am este ca bancile nu vor acorda credit unui potential cumparator fiindca s-a facut acel contract de donatie de la fiica la tata....

Este adevarat ?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 31 August 2023
lia993, utilizator

Alte discuții în legătură

Donatie cu clauza de intretinere sau contract de intretinere frantzmusa frantzmusa Sunt casatorita, nu am copii si am 2 frati. Parintii doresc sa imi lase mie apartamentul in care ei locuiesc, fara ca ceilalti doi frati ai mei si nici sotul ... (vezi toată discuția)
Vanzare prin prima casa neluv neluv Buna seara Am un apartament obtinut prin donatie .La inceput donatorii au fost tatal meu si sotia lui, adica mama mea vitrega si donatarii am fost eu si ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie indreica indreica Buna ziua. Sunt cumparator cu prima casa. Banca mi-a acceptat dosarul dar acuma am dubii in a semna sau nu contractul deoarece abia acuma notarul-vanzatorului ... (vezi toată discuția)