avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Sotul meu a fost casatorit inainte si are 2 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Sotul meu a fost casatorit inainte si are 2 fete, ...

Buna ziua. Sotul meu a fost casatorit inainte si are 2 fete, pentru care a platit lunar pensie alimentara( conform hotararii amiabile de la notar(. Pe parcurs, tot amiabil, a marit cuantumul pensiei. A mai trimis si in alte dati bani( zi de nastere, Craciun, Paste, pentru excursii sau alte nevoi urgente). Chiar daca una din fete a devenit majora el a continuat sa plateasca la fel pana cand si cea mica a devenit majora. Specific ca a devenit majora dar era in scoala. Solul meu, tatal fetelor, a platit la fel, fara a avea nici o hotarare judecatoreasca. De buna voie si amiabil. Luna aceasta a i cetat plata pensiei, fetele fiind majore si una din ele lucrand. Cu stupoare a aflat ca fata mica nu a frecventat ultimul an de complementara si repeta anul. Dar intre timp lucreaza. Mama ei a reinscris-o amenintand sa il dea in judecata. Ce poate face sotul meu acum? Cum trebuie procedat? A fost corect dar este mereu jignit si i se cer bani. Avem si mesaje de amenintare de la fosta lui cumnata. Fata cea mai mica nici nu-l mai recunoaste ca tata ( mesaje scrise). Era bun doar daca trimitea .
Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:42, 1 Septembrie 2023
Buna seara, plata pensiei este obligatorie pana la finalizarea studiilor, pana la varsta de 26 de ani a copilului daca sunt continuate studiile.
Sa ceara dovada ca frecventeaza cursurile si sa plateasca ca si pana acum- amiabil - 1/4 din venit.

Buna ziua. Va multumesc de raspuns. Specific ca divortul a fost amiabil la notar. Inclusiv pensia pentru copii a fost amiabila suma fixa. Ulterior a fost marit cuantumul sumei, amiabil, fara hotarare judecatoreasca( totul amiabil). Inclusiv dupa 18 ani pana la finalizarea studiilor ( am aflat intamplator ca repeta anul(. Tatal a incercat sa ia legatura cu copilul in cauza dar i s-a interzis de fosta cumnata). Care la randul ei il ameninta , inclusiv jigniri si injurii. Ce suma amiabil trebuie platita? La momentul actual nu exista o hotarare judecatoreasca. Avem doar hartia de la notar in care parintii au cazut de acord amiabil. Repet ambii copii sunt majori iar copilul in cauza, care continua studiile, lucreaza si are venit propriu si nu a facut nici un gest sa ia legatura cu tatal( tatal a incercat sa vorbeasca cu ea sa-si deschida cont personal fiid majora si a incercat sa mentina legatura. I s-a raspuns ca nu are decat o fata si nu o intereseaza). Cum poate proceda in continuare?Vrea sa fie corect ca si pana acum dar i s-a interzis tot si este amenintat.
AV. GABRIELA GERBER a scris:

Sa ceara dovada ca frecventeaza cursurile si sa plateasca ca si pana acum- amiabil - 1/4 din venit.

Ce poate face sotul meu acum?

sa astepte sa fie dat in judecata, fetele trebuie sa il dea in nume propriu, sa dovedeasca ca sunt eleve/ studente si ca nu au venituri sau ca aceastea sunt mici si nu se pot intretine.
Si mai poate face si plangere la politie pentru amenintari, macar asa, sa le intrebe politia de vorba...

Alte discuții în legătură

Buna ziua , in cazul unui copil care a implinit 18 ani si primea ... And2005 And2005 Buna ziua , in cazul unui copil care a implinit 18 ani si primea pensie alimentara in urma umei Sentinte civile mai este nevoie de o alta sentinta civila ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentare retroactiv??? lore_baby_2007 lore_baby_2007 Tata copilului meu de 7 luni are dintr-o relatie 3 copii unul de 27 ani si 2 fete de 21 ani,in 2012 i s-a deschis un proces pt acordarea pensiei alimentare ... (vezi toată discuția)
Mai trebuie sa platesc alocatie pentru copii daca unul din copii s-a mutat la mine iar unul a ramas cu tatal sau? Helenmire Helenmire Buna ziua. Am doua fete in varsta de 23 si resppectiv 18 ani. Prin sentinta judecatoreasca ele au fost incredintate tatalui pe vremea cand erau minore. Desi ... (vezi toată discuția)