avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Produsul stricat de cumparator se poate returna?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Produsul stricat de cumparator se poate returna?

Produsul stricat de cumparator se poate returna?

Ma intereseaza daca un produs comandat online se poate returna indiferent de starea lui, chiar daca a fost folosit si stricat prin montaj de catre o peroana neautorizata.

Produsul este o piesa electronica (parte a unei centrale termice) la care producatorul solicita montaj autorizat.
In plus,verificarea piesei electronice ca nu este stricata se poate face numai la producator pe ancuri speciale de proba, ceea ce implica timp si costuri, iar cumpaaratorul isi doreste repede si integral banii inapoi.

Exista vreun articol de lege/directiva care sa apere vanzatorul de practicile abuzive ale cumparatorilor?

Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 08:40, 16 Aprilie 2024
Poate găsiți lămuririle necesare în acest link:

www.avocatnet.ro/articol_596...
Din cate stiu produsele se pot returna inainte de a fi folosite iar daca acest lucru se intampla si nu functioneaza se poate apela doar la firma acreditata pentru reparatie caz in care trebuie probata respectarea instructiunilor de montare pentru produsul respectiv . Din moment ce cumparatorul nu a respectat instructiunile si a apelat la o persoana neautorizata clar ca nu mai poate returna produsul si nici nu mai poate beneficia de garantie .
Buna ziua. Tocmai am finalizat controlul OPC pe un astfel de caz.
Concluzie: 1) nu se poate dovedi ca nu am deteriorat singuri produsul, dupa retur, ca sa-i facem rau clientului 2) desi am restituit clientului 80% din suma, considerand cat a-si putea lua pe el la "resigilate", trebuie sa-i platesc si restul, caci nu pot sa dovedesc care este pretul corect la "resigilate", 3) desi clientul a operat fara "persoana autorizata", OPC nu e facut sa analizeze conditiile producatorului, deci nu il intereseaza, 4) desi exista in firma personal autorizat de producator si de instutia statului din domeniu, pentru constatarea utilizarii produsului, trebuia sa apelez la o firma externa (parca nu ne-am cunoaste si ajuta toti...), care trebuia sa fie prezenta (!) si sa asiste la primirea coletului de retur si sa faca constatarea in fata curierului si cu proces verbal.
Este o rusine unde am ajuns cu "discriminarea pozitiva".
Ati fi avut dreptul sa contestati la INSTANTA de judecata decizia OPC.
Puteati solicita ca instanta sa dispuna o expertiza a produsului respectiv.
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2024
Dapix, utilizator
Fără să intru în detalii legale, pot să descriu o alternativă folosită de o cunoștință care se ocupă cu o activitate similară: componentele care trebuiesc montate de o persoană autorizată se comercializează doar către firme

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neatentia consumatorului (?), nesimtirea comerciantului atentielaneatentie19 atentielaneatentie19 Buna seara tuturor membrilor comunitatii, o intamplare recenta, a doua pentru mine in acest \"domeniu\", ma face sa postez aici pentru a va cere ajutorul ... (vezi toată discuția)
Refuz retur abucur8 abucur8 Buna ziua. Am cumparat online in produs electronic resigiliat, la un pret mai mic. Primesc produsul, constat ca nu este original, sun la firma sa le spun ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se pot returna bani pe un produs? dstaicu dstaicu Un client a cumparat un produs iar după 5minute s-a întors sa isi ceară bani inapoi spunând ca nu ii mai place produsul amenințând ca daca nu i se ... (vezi toată discuția)