avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! In cazul in care se convoca adunarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! In cazul in care se convoca adunarea generală a asociației ...

Buna ziua! In cazul in care se convoca adunarea generală a asociației de propietari prin tabel convocator, iar unii (care nu locuiesc in apartament, au chiriași) NU sunt anuntați prin scrisoare recomandata, adunarea generală va fi statutara? Mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 20:45, 3 Septembrie 2023
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ poppatricia


O astfel de adunare generală este nelegal anunțată/convocată pentru că potrivit art. 47 alin. 4 din legea nr. 196/2018 :

„Proprietarii sunt anunțați, prin afișare la avizier și pe bază de tabel nominal convocator sau, în cazul proprietarilor care nu au fost anunțați, pe baza tabelului nominal convocator, prin poștă cu scrisoare recomandată, cu conținut declarat și confirmare de primire, asupra oricărei adunări generale a asociației de proprietari, cu cel puțin 10 zile înainte de data stabilită, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunării generale, cu excepția adunărilor generale extraordinare sau a adunărilor generale reconvocate care se pot convoca, în condițiile prevăzute la alin. (3), cu cel puțin 3 zile înainte de data stabilită”.

Inclusiv pentru adunarea generală reconvocată procedură este aceeași potrivit art. 48 alin.3 :

„La adunarea generală reconvocată, dacă există dovada că toți membrii asociației de proprietari au fost convocați pe bază de tabel convocator sau prin poștă cu scrisoare recomandată, cu conținut declarat și confirmare de primire, și prin afișare la avizier, hotărârile pot fi adoptate, indiferent de numărul membrilor prezenți, prin votul majorității acestora”.

Cu toate ecestea, numai o instanță de judecată poate să anuleze sau să suspende de la executare hotărârile adoptate într-o adunare generală convocată cu nerespectarea dispozițiilor legale
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In realitate nu exista in 99% din cazuri posibilitatea sa faci asa ceva mai ales cand unii proprietari nu locuiesc.
Poti trimite scrisorii recomandate cu confirmare de primire dar cui daca nunstii alta adresa?? Trimiti asa aiurea la apartametele blocului tau si poate la urmatoare sedinta te schimba oamenii ca arunci banii asociatiei le prostii.
Pe langa un anunt la avizier sau pe usa intrare mai le trimiti cate un mesaj sms sau pe whatsapp sa ii anunti si asta e tot.
Ultima modificare: Duminică, 3 Septembrie 2023
Manuela Rășină, administrator
Nici nu a raspuns bine si deja domnul are -4 la raspunsul sau.
Orice adunare reconvocata este statutara si daca au fost doar 3 persoane cat timp nu contesta si castiga acest lucru cineva.
Legile atat cele vechi si noi au fost si nu mai sunt ca si unele prevederi aberante ale lor.
Prin urmare anuntati cum puteti ai faceti sedinta.
La cateva zile face reconvocare ca nu aveti cum sa aveti majoritate din prima.
Ce hotarati acolo anuntati la avizier si asta e.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
@w_v_w_v

Am organizat suficiente adunări generale respectând dispozițiile art. 47 alin. 4 din legea nr. 196/2018 cu privire la convocare și chiar am actualizat de curând actele constitutive ale asociației cu respectarea dispozițiilor art. 21 din lege; pentru că am uitat să atașez la dosar o confirmare de primire a unei scrisori recomandate, am fost citat să o depun în termen de 10 zile sub sancțiunea anulării cererii. Am depus-o și cererea a fost admisă; alții nu au fost la fel de norocoși :

[ link extern ]

Dar dacă dvs. folosiți metode de convocare care nu sunt prevăzute de lege, ar fi bine să le păstrați în interiorul asociației dvs. unde înțeleg că oricum legea este facultativă și abțineți-vă să dați sfaturi toxice izvorâte din interpretări personale ale dispozițiilor legale incidente cu privire la convocarea adunării generale.
In majoritatea cazurilor nu adoptam hotarari care sa nu le convina oamenilor si nu exista o lupta pentru functii de conducere.
Mai mult cu vi s-a spus atat timp cat nu contesta nimeni totul e legal.
Pe scurt cum ii inveti asa ii ai.
Cum ne-ati spus dv pe vremea cand nu erati parte din conducerea administratiei ati contestat asa orice hotarare.
Acum cum i-ati invatat asa fac si ei.
Ca fapt divers in afara de alegeri ce hotarari majore ati luat de exemplu in adunarile.generale de cand sunteti presedinte?
Ultima modificare: Duminică, 3 Septembrie 2023
Nivea, utilizator

Alte discuții în legătură

Reconvocare adunare generala a asociatiilor de proprietari medut_pitic medut_pitic Buna ziua Poate cineva sa imi confirme ca se poate face reconvocarea Adunarii Generale in caz de lipsa forum la 10 minute mai tarziu? \"Adunare General va ... (vezi toată discuția)
Bună ziua doresc lumuriri cu privire la aplicarea prev art.47 ... 1qPaul 1qPaul Bună ziua Doresc lumuriri cu privire la aplicarea prev art.47 alin.3 pct.b, și alin.4 prin care 20 % din membrii unei asociații de proprietari care doresc ... (vezi toată discuția)
Cine semneaza anuntul cu privire la sedinta adunarii extraordinare ... Paveladina Paveladina Cine semneaza anuntul cu privire la sedinta adunarii extraordinare a asociatiei de proprietari, convocate de 20% din membrii asociatiei? In anuntul lipit pe ... (vezi toată discuția)