avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietarul trebuie să returneze chiriașului restul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietarul trebuie să returneze chiriașului restul de garanție ...

Proprietarul trebuie să returneze chiriașului restul de garanție rămas după achitarea ultimei întrețineri sau păstrează toată garanția, deși a spus chiriașului că-i va returna diferența rămasă? Nu-i mai răspunde la mesaje și nici la telefon. Unde se poate adresa chiriașul? Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 17:55, 2 Septembrie 2023
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, depinde pentru ce a fost retinuta garantia conform contract. Daca a fost retinuta pentru plata chiriei, atunci diferenta se acopera din garantie, daca a fost retinuta pentru depagubiri rezultate din nerespectarea altor obligatii precum deteriorarea bunului inchiriat, atunci se restituie daca nu exista astfel de pagube. Trebuie sa va adresati unui avocat care in urma analizarii situatiei dvs concrete in functie de clauzele contractuale si legislatia incidenta, va poate comunica demersurile necesare si va poate ajuta cu intreprinderea acestor demersuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere garantie chirias - din motive care au legatura cu locul de munca este necesar sa ... Diana A. N. Diana A. N. Din motive care au legatura cu locul de munca este necesar sa ma mut in alt judet, prin urmare sunt nevoita sa reziliez contractul de inchiriere inainte de ... (vezi toată discuția)
Tacita relocatiune ContSters365386 ContSters365386 Am inchiriat o locuinta unei firme.Termenul:1 an.Garantie : echivalent chirie pe 2 luni.Contractul prevede ca prelungirea sa se face prin manifestarea ... (vezi toată discuția)
Bani de dat inapoi chiriasului?! SaghinAlexandra SaghinAlexandra Buna ziua! In cazul in care un chirias achita o luna intreaga de chirie, insa ramane in apartament doar 7 zile sa spunem, proprietarul este obligat, dpdv ... (vezi toată discuția)