avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bun comun la bloc Bună ziua! Am o nelămurire. Stau ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bun comun la bloc Bună ziua! Am o nelămurire. Stau la bloc ...

Bun comun la bloc
Bună ziua!

Am o nelămurire.
Stau la bloc etejul 4.
Terasa nu a fost modificată sau renovată.
Cu ocazia unor furtuni ,mari, apa de ploaie se infiltrează, se scurge la etejul inferior, respectiv 3.
Am fost rugată să repar .
Întrebarea mea este, că reparatia clădirii, terasa, podeaua de la terasă, o repar din fond propriu sau din fondul de reparatii.
Mentionez că eu nu sunt deranjată de acest lucru.
Cel mai recent răspuns: Nivea , utilizator 17:06, 3 Septembrie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Terasa e proprietatea dv personala cu acte?
Daca da o reparati din banii dv.
Cand spuneti terasa va referiti la terasa nu acoperisul de deasupra dv nu?
Daca e acoperisul dv de deasupra sau daca e terasa dar nu e proprietatea dv se repara de asociatiei de proprietari ca e parte comuna daca va da asociatia voie sa o reparatii dv cu banii lor atunci da.
Daca nu e obligatia asociatiei de proprietari sa o repare cum stie.
Legea 196/2018
[ link extern ]

ART. 85
Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociației cu privire la
proprietatea comună, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrări de întreținere, service,
reparații și, după caz, de consolidare, reabilitare, eficiență energetică, modernizare la părțile de
construcții și instalații aflate în/și pe proprietatea comună, astfel cum este descrisă în cartea
tehnică a construcției și în acordul de asociere: subsolul; conductele de distribuție și coloanele
instalațiilor de apă, canalizare, încălzire, energie electrică; echipamente de echilibrare hidraulică a
instalațiilor; casa scării; podul; spălătoria; uscătoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de
instalație de pe proprietatea comună; centrala termică proprie; crematoriul; tubulatura de
evacuare a deșeurilor menajere; structura de rezistență; fațadele; acoperișul și altele asemenea
Ultima modificare: Duminică, 3 Septembrie 2023
Nivea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, recent au aparut infiltratii in acoperisul blocului, ... happah happah Buna seara, Recent au aparut infiltratii in acoperisul blocului, si asociatia de proprietari a inceput sa stranga fonduri pentru reparatie. Din bloc exista ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu articolul in care scrie ca reparatiile ... Elena Dragulin Elena Dragulin va rog sa ma ajutati cu articolul in care scrie ca reparatiile la tevile de apa rece si calda intra in obligatia tuturor proprietarilor, fiind considerate ... (vezi toată discuția)
Locuiesc intr-un bloc de zece etaje.sunt proprietarul unui apartament ... costinelrusu costinelrusu Locuiesc intr-un bloc de zece etaje.Sunt proprietarul unui apartament, eu locuind la etajul noua.De vreo 3 ani de zile cand ploua afara, imi curge apa in ... (vezi toată discuția)