avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Un contract de vanzare cumparare a unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Un contract de vanzare cumparare a unui imobil poate ...

Buna seara! Un contract de vanzare cumparare a unui imobil poate fi semnat doar de unul dintre soti?! daca acestia au semnat impreuna precontractul de vanzare cumparare!
Dacă soții sunt cei cei cumpără, da.
Dacă soții sunt vânzătorii, nu. Trebuie sa semneze ambii
Daca sotii au calitatea de vanzatori. nu este posibil ca doar unul din soti sa semneze contractul de vanzare-cumparare. un astfel de contract este nul.

De asemenea, avand in vedere ca antecontractul de vanzare-cumparae a fost semnat de ambii soti,, contractul de vanzare-cumparare va trebui incheiat in aceleasi conditii.

Contractul poate fi semnat personal de parti sau prin imputernicire acordata unei alte persoane

Daca cei doi soti sunt casatoriti sub regimul comunitatii legale de bunuri sii au calitatea de cumparatori , chiar daca contractul de vanzare –cumparare este semnat doar de unul din soti, imobilul este bun comun al celor doi.

Care este motivul pentru care doriti ca doar unul din soti sa semneze contractul de vanzare-cumparare?
Ultima modificare: Luni, 4 Septembrie 2023
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari survenite intre semnarea antecontractului si cea a contractului dianaadr dianaadr Salutare! Am o intrebare. Actualul meu sot a solicitat un credit Prima casa acum o luna, cand inca nu eram casatoriti. A semnat antecontractul ca fiind ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil fara sotie cataleata cataleata Buna ziua,suntem casatoriti.Dorim sa cumparam un imobil pe numele la amandoi,dar sotia nu poate sa ajunga la notar,pot eu ca sot sa semnez numai eu actele? ... (vezi toată discuția)
Prima casa: precontract trecut in cf elenadaniela elenadaniela Buna ziua Am si eu nevoie de ajutorul dvs.. Impreuna cu sotul meu am gasit un apartament pe care vrem sa-l achizitionam prin programul prima casa si sunt ... (vezi toată discuția)