Bună ziua.
Am primit acest e-mail de la angajator.
Este legal?
Menționez ca nu am semnat nimic și ca informarea a fost doar pe email.
-Incepand imediat, toti fumatorii trebuie sa se deponteze la iesierea din spatiul clinicilor/spitalului pentru tigara, si sa se reponteze la intrarea in incinta. Pentru corectitudine fata de toata lumea, vom considera cele 30 de minute de pauza de masa ca fiind inlocuite de pauze la tigara. Atentie, tot pentru corectitudine fata de toti colegii nostri, pauzele de tigara mai lungi de 30 de minute pe zi (cumulat) vor fi scazute din timpul de lucru normal (sau din orele suplimentare, dupa caz).
Este legal să nu se fumeze in incinta spitalului.
Este legal să se plătească doar timpul de muncă.
Invocarea necunoașterii legiilor nu vă apară in nici un fel.
Că ați fost informat prin e-mail este foarte bine dar nu era necesar pentru că trebuie să cunoașteți legile astea.
Pauzele, cu excepţia dispoziţiilor contrare din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din regulamentul intern, nu se vor include în durata zilnică normală a timpului de muncă.
Prin urmare, pauza de tigara nu este inclusa in durata timpului de munca.
Pauza de masa
Bazilman
In cazul unui program de lucru de 9 ore din care 1 ora este pauza:
Ce cuprinde aceasta pauza?
In aceasta pauza de masa se pot contoriza toate celelalte ... (vezi toată discuția)
Pauza de tigara
marin123
Buna ziua,
Am citit un post de prin iunie 2009, \"Pauza de tigara reglementata legal?\", care mi-a raspuns la cateva intrebari, dar nu la toate.
Nu am ... (vezi toată discuția)