avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Vreau sa montez un aparat de aer ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Vreau sa montez un aparat de aer conditionat si vreau ...

Buna ziua! Vreau sa montez un aparat de aer conditionat si vreau sa stiu daca am nevoie de autorizatie ISCIR pentru montarea acestui tip de aparat. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 19:47, 5 Septembrie 2023
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveți nevoie de nici o autorizație, fie ea si ISCIR, aveți doar grija sa montați unitatea exterioară astfel încât să nu vă deranjați vecinii nici cu evacuarea condensului, nici cu debitul de aer al ventilatorului.
Multumesc frumos! Toate cele bune!
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Luati legatura cu asociatia de propruetari si vedeti ce reguli au.
De ex la noi
-nu au voie sa decupezi izolatia ci se aplica picioare de sustinere peste
-se amplaseaza la sufragerii doar pe stanga
-la alte camere doar pe drapta etc
-unele sub altele
-la inaltimea balconului
-furtunul de picurare se taie mai mare cu 2 metri si se pu e o teva de canalizare gri de 40 pentru a picura la cel putin 2 metri de bloc pe spatiul verde.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avand in vedere ca unitatea de aer conditionat o veti monta in exterior, deci pe suprafata comuna, trebuie sa luati acordul com. executiv. Tot atunci o sa va luati angajamentul (in scris) ca o sa respectati ce v-a sfatuit dl. moderator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ac-ul meu picura pe copertina vecinului c14h3r c14h3r Buna ziua, Detin un aer conditionat de prin 2008. Toate bune si frumoase pana prin 2013 cand vecinul de la etajul 1 (eu stau la 4) si-a montat o copertina de ... (vezi toată discuția)
Aparat aer conditionat cleo24774 cleo24774 Locuiesc la etajul 4 al unui imobil si am un aparat de aer conditionat care are furtunul de condens undeva pe latura balconului inchis. In fiecare vara am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! de ceva timp,din unitatea exterioară a vecinilor ... Selena-Hibatullah Selena-Hibatullah Bună ziua! De ceva timp,din unitatea exterioară a vecinilor de la etajul 4,nu doar picură apă, ci plouă de-a dreptul! Eu stau la parter și mă ocup ... (vezi toată discuția)