avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua. Am facut cerere de pensionare la Casa de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua. Am facut cerere de pensionare la Casa de pensii a ...

Am facut cerere de pensionare la Casa de Pensii a judetului Hunedoara pe legea 197/2021 care modifica si completeaza Legea pensiilor. Am primit Decizia cu respingere. Am dat in judecata casa de pensii si in prima instanta am castigat. Casa de Pensii Hunedoara trebuie sa emita o alta decizie . Hotararea Tribunalului Hunedoara este executorie dar nu este definitiva. Ca atare, casa de pensii face apel. In situatia in care Casa de pensii emite o noua decizie (in baza hotaraii Tribunalului Hunedoara) , angajatorul poate sa-mi desfaca CIM chiar daca nu am o decizie definitiva? Cum interpreteaza Codul muncii aceasta speta?
Ultima modificare: Joi, 7 Septembrie 2023
flori67, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:07, 9 Septembrie 2023
Codul de Procedura Civila:
Articolul 448
Executarea provizorie de drept
(1) Hotărârile primei instanțe sunt executorii de drept când au ca obiect:
4. rente ori sume datorate cu titlu de obligație de întreținere sau alocație pentru copii, precum și pensii acordate în cadrul asigurărilor sociale;

Daca nu au pus in executare in termen de aproximativ 2 luni si jumatate de la comunicarea hotararii primei instante, nu cred ca o vor mai face pana la hotararea definitiva.
Putine case locale pun in aplicare prevederile art.448 (1)-4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararea tribunalului impotriva casei de pensii nu e executorie de drept de la pronuntare?? aidu aidu Tribunalul mi-a modificat decizia de pensionare, Casa de Pensii a formulat apel. Pot totusi sa solicit casei de pensii sa dispuna de bunavoie executarea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua .sunt pensionat pe caz de boala cu revizuire anuala ... comanescudumitru2014@gmail.com comanescudumitru2014@gmail.com Buna ziua .Sunt pensionat pe caz de boala cu revizuire anuala (octombrie 2023.)In urma contenstatii in instanta a deciziei de pensionare pentru ... (vezi toată discuția)
Casa de pensii trebuie sa emita o nouă decizie de pensie prin ... iosifn iosifn Casa de pensii trebuie sa emita o nouă decizie de pensie prin care să valorifice în grupa I de muncă, în procent de 100%, (perioada de peste 6 ani), ... (vezi toată discuția)