avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, în 2001 am cumpărat o casa cu3000 m eu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, în 2001 am cumpărat o casa cu3000 m eu am un baiat ...

Bună ziua, în 2001 am cumpărat o casa cu3000 m eu am un baiat .În 2004 m am căsătorit , el are o fată cu el.am.cumparat 200o m, întrebarea este , cum.se împarte totul ? După moartea soțului meu , ? ( s au a mea) ?
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 14:40, 7 Septembrie 2023
Bună ziua!
Terenul cu casa din 2001, cea dinainte de căsătorie, este bunul dvs.propriu, așa încât, la decesul dvs. copilul dvs. va moșteni 3/4 din imobilul respectiv, iar soțul dvs.1/4.
Referitor la imobilul cumpărat în timpul căsătoriei, acesta este bun comun și se împarte astfel: 1/2 din acel imobil ii rămâne soțului dvs., fiind bunul lui propriu(cota sa proprie),la care se adaugă 1/4 din 1/2 din acel imobil, partea dvs.Adica, soțul dvs.va dobândi 5/8 din imobilul dobândit în timpul căsătoriei și copilul dvs.3/8 din imobilul dobândit în timpul căsătoriei cu dvs.
Daca decedează soțul dvs.inaintea dvs., bunul din 2001, fiind bunul dvs.propriu nu intra la succesiunea după urma soțului dvs., intra doar bunul dobândit din timpul căsătoriei care se împarte cum v-am arătat anterior, adică dvs.mosteniti 1/4 din cei 1/2 ai soțului, la care se adaugă cei 1/2 ai dvs., așadar veți avea 5/8 din bunul respectiv, iar copilul soțului dvs.va avea 3/8 din acel bun dobândit în timpul căsătoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune superdorex superdorex Va salut, as dori sa stiu daca tatal meu decedeaza cum se imparte mostenirea?...mentionez ca mostenitori ar fi mama, eu si o sora! (vezi toată discuția)
Teren dobândit înainte de cele două căsătorii, pe care urmează să fie construit un imobil. cui îi revin terenul și drepturile asupra clădirii? georgevxz georgevxz Buna ziua, Sunt propietarul unui teren doandit inainte de actuala casatorie, din care a rezultat si un copil. Mai am un copil din alta casatorie, terenul la ... (vezi toată discuția)
Mosrenire dupa sotul decedat Sofavram Sofavram Suntem casatoriti de 40 ani si detinem 2 proprietati, dobandite in timpul casatoriei, fara sa fi mostenit ceva de la nici care parinte. Nu avem copii. Sotia ... (vezi toată discuția)