avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren dobândit înainte de cele două căsătorii, pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren dobândit înainte de cele două căsătorii, pe care urmează să fie construit un imobil. Cui îi revin terenul și drepturile asupra clădirii?

Buna ziua,

Sunt propietarul unui teren doandit inainte de actuala casatorie, din care a rezultat si un copil. Mai am un copil din alta casatorie, terenul la fel a fost dobandit inainte si de aceasta casatorie.

Curand voi construi un imobil pe acest teren.

Intrebarea mea este, cui ii revine terenul? Si drepturile pe cladire?

Multumesc,
George
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:35, 12 Iulie 2018
Terenul este si va ramane bunul propriu al dvs. In caz de deces, se va imparti intre actuala sotie (1/4) si cei doi copii (3/4, adica 3/8 fiecare).
Constructia va fi bun comun dobandit in timpul casatoriei, astfel, daca veti deceda dvs primul, jumatatea dvs din imobil se va imparti intre actuala sotie (1/4 din jumatate = 1/8, la care se adauga jumatatea ei, in total 5/8) si copii (3/4 din jumatate, insemnand 3/8, adica 3/16 fiecare).
Depinde de cu ce bani construiti imobilul. Daca vor fi comuni si imobilul va avea acest caracter, chiar daca este construit pe terenul dvs.
Ar fi bine sa faceti o convenție matrimonială daca veti construi din banii dvs.
Oricum...banii dvs. sunt bunuri comune...
Dacă nu reușiți să incheiati convenția matrimonială mergeți la avocat pentru soluții juridice concrete ca sa nu va păcăliți...
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventia matrimoniala poate fi atacata ? relatie relatie un imobil dobandit prin mostenire (ca fiu unic), prin certificat de mostenitor, poate face obiectul regimului comunitatii conventionale, la momentul incheierii ... (vezi toată discuția)
Succesiune Valentina8 Valentina8 Buna ziua , bunica din partea tatalui a decedat de altfel nici tatal meu numai este , acum imi vrea dreptul la casa bunicii pe care trebuie sal impart cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire Dena74 Dena74 Sunt casatorita a doua oara. Din prima casatorie am 2 copii. Cu cel de al doilea sot am construit impreuna, in timpul casatorie, o casa. Ce drept au copiii ... (vezi toată discuția)