avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ITM

Buna ziua,
Am lucrat 12 ore pe zi pe un contract de munca cu jumatate de norma. As dori sa stiu ce as putea rezolva daca as face plangere la ITM. As pute obtine recalcularea salariului? De ce as avea nevoie? A mai avut cineva deaface cu cei de la ITM?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 29 Ianuarie 2010
Aveti nevoie de dovezi (condica/foaieprezenta, state, martori dispusi sa sustina)
Este posibil. E necesar sa faceti o plangere in scris la ITM in care relatati cu cat mai multe amanunte situatia dv: datele de identificare ale angajatorului, perioada lucrata in modul prezentat de dv., modalitatea de plata/cuantumul acesteia si f.important 1-2 persoane de incredere care sa dea declaratie de martori pentru cele expuse de dv.(acestea sa le anexati, iar cand vine controlul la firma sa-si mentina declaratiile). Succes!
Eu am reclamat poate 80% din obligatiile angajatorului (pe buna dreptate), si n-a patit absolut nimic, ba inca suspectez ca l-au si invatat cum sa musamalizeze situatia si sa falsifice implicit sa inregistreze acte false. Acum il are in grija politia, dar pana acum n-au facut nimic. Poate aveti dvs mai mult noroc, dati-ne de veste. Luati in considerare ca va puteti sui angajatorul in cap.
Interventie moderator:
:rtfm:
w0lfshad3:
1. Daca dvs. ati avut experiente neplacute cu ITM nu inseamna ca toata lumea va avea la fel.
2. Va cred, aveti dreptate dar asta nu inseamna sa demoralizati si pe ceilalti. Lasati-i sa incerce modalitatile legale si s-ar putea sa reuseasca acolo unde dvs. ati esuat.
3. ITM are multe bube in cap dar asta nu ne indreptateste sa nu mai apelam la aceasta institutie care are si obligatia de a ajuta si indruma pe clientii sai (angajatori si salariati).
4. Sa intelegem de la dvs. ca trebuie sa ne resemnam ca nimeni nu ne face dreptate? Poate gresim si noi pe undeva si nu ne dam seama!
Va multumesc pentru intelegere!
Eu personal nu cred ca angajatii ITM invata pe agentii economici cum sa musamalizeze actele. De obicei angajatorii care procedeaza astfel sunt f.versati si cunosc f.bine ceea ce fac. E clar ca angajatorul nu va va iubi pt. ca l-ati reclamat. E vorba si de curajul dv., altfel ponderea celor aflati in situatia dv.creste. Sistemul valorilor de astazi e rasturnat. Mai exista si varianta actionarii in instanta daca sa zicem cu ITM-ul nu este favorabil dv.

Alte discuții în legătură

carte de munca neo2 neo2 buna ziua . am lucrat in 2010 timp de 6 luni la un \" patron \",afaceri cu statul . in luna decembrie am ramas acasa, nu a amintit nimic de cartea de munca . ... (vezi toată discuția)
Reclamatie lovdreams lovdreams Salut.Cine poate sa-mi dea si mie adresa corecta a Ministerului de Finante ( ca am inteles ca are in subordine si ANAF si Garda Financiara si pe net am gasit ... (vezi toată discuția)
Refuzul directiunii de a aplica legea muncii marcel66 marcel66 CER AJUTOR ..vad ca nimeni nu este prea interesat de intrebarile mele sau cel putin consider ca nu gasesc raspunsuri ?..atat timp cat gasesc legi care imi dau ... (vezi toată discuția)